Zakelijke artikelen

Voordelig rijden in een plug-in hybride? Dan ook een limiet op de tankpas!

Vanaf 1 januari 2017 veranderen de bijtellingsregels en wordt alles, met uitzondering van volledig elektrische voertuigen 22% bijtelling. De interesse in plug-in hybride auto’s zoals de Volkswagen Golf GTE met momenteel nog 15% bijtelling is daarom ook groot. En dat is natuurlijk helemaal niet raar gezien de kostenbesparing die het met zich meebrengt. zo is het mogelijk om tot € 8.000,- te besparen ten opzichte van volgend jaar,  als je nog dit jaar een Volkswagen met 15% bijtelling gaat rijden en daar zijn leaserijders natuurlijk dol op. Lees hier verder!

Limiet brandstofpas

De gevolgen van Kilometerheffing voor de zakelijke rijder

De filedruk neemt toe en de Tweede Kamerverkiezingen komen er weer aan, traditioneel betekend dat opnieuw aandacht voor het gevoelige onderwerp kilometerheffing. Het pakt namelijk niet gunstig uit voor mensen die veel onderweg zijn, zoals veel zakelijke rijders. Welk effect heeft een mogelijke doorvoering op de zakelijke rijder? Lees hier verder!

Gevolgen kilometerheffing

Occasion kopen als zzp’er? Trek de BTW van je occasion af!

Ben je zzp’er en gebruik je een auto vaak voor de zaak? Dan kan je de btw die je bij aanschaf van een nieuwe auto hebt betaald terugvorderen. Maar wat als je een occasion koopt? Kan je dan ook de BTW terugkrijgen? Je leest het hier.

BTW aftrek occasion zzp'er