Mijn Volkswagen App

De ‘Mijn Volkswagen App’ is een nieuwe innovatie van Volkswagen! Met deze app staat u continue in verbinding met uw Volkswagen. Lees hier alle details en mogelijkheden. Heeft u vragen of opmerkingen? Lees de Gebruikershandleiding of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag! 

Wat is de Mijn Volkswagen App?

Met de ‘Mijn Volkswagen App’ staat u direct in verbinding met uw Volkswagen. Het is in feite een applicatie op uw telefoon die precies aangeeft wat de status is van uw auto. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig kijken wat de kilometerstand is, hoeveel brandstof u nog overheeft, waar u precies hebt gereden en of de auto op slot staat. Erg handig voor thuis en onderweg dus! Daarnaast heeft de app ook een toegevoegde waarde op het gebied van Onderhoud en Reparatie. Met de Mijn Volkswagen App kunt u namelijk precies zien wanneer de auto onderhoud moet hebben, en of er een lampje brandt op het dashboard.

Bekijk hier een video waarin precies wordt uitgelegd wat u precies kunt met de Mijn Volkswagen App.

Kort samengevat

  • Uw auto deelt gegevens met uw smartphone
  • Beschikbaar voor drie Business Editions: De Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan. Andere modellen volgen nog.
  • Niet gebruiken tijdens het rijden!
  • Uw privacy staat op de eerste plek. U heeft controle over alle gegevens, zo kunt u zelf de historische ritgegevens verwijderen.

Waar vind ik mijn QR-code?

Alleen Volkswagen modellen die geschikt zijn voor de Mijn Volkswagen app hebben een QR-code. U vindt de QR-code op de deurstijl van de bestuurdersdeur en in het instructieboekje van uw Volkswagen.

Functies van de Mijn Volkswagen App

Het gevoel van zekerheid

U kent het vast wel. U ligt in bed en denkt: “Heb ik mijn auto wel op slot gedaan?” of “Staat mijn auto wel op de handrem?” Normaliter zou u voor de zekerheid even naar beneden lopen en nog een keer op de sleutel drukken. Met de Mijn Volkswagen App is dit verleden tijd. Het enige wat u hoeft te doen is de App activeren en uw dashboard te bekijken.

Zuinig rijden – Mijn Volkswagen App

De Mijn Volkswagen App biedt u een zogenaamde ‘Think Blue score’. Dit geeft een totaal andere dimensie aan autorijden. In één opslag heeft u inzichtelijk hoe uw rijgedrag is en waar u zuiniger kunt rijden. Zuinig rijden was nog nooit zo leuk met de Mijn Volkswagen App.

Locatie van uw auto – Mijn Volkswagen App

Dankzij de Mijn Volkswagen App kunt u uw auto altijd en overal terugvinden! De app is namelijk uitgerust met een locatievoorziening, niet alleen handig als u even bent vergeten waar u uw auto heeft geparkeerd, maar ook bij bijvoorbeeld diefstal! Mijn Volkswagen App geeft niet alleen aan waar uw Volkswagen zich bevindt, maar ook uw locatie op dat moment. Daarnaast kunt u het bewegingsalert inschakelen, zo bent u direct op de hoogte wanneer de auto van locatie veranderd.

Het onderhoud van uw auto – Mijn Volkswagen App

Weet u precies wanneer uw Volkswagen toe is aan onderhoud ? Gelukkig heeft Mijn Volkswagen App altijd een antwoord. U krijgt een notificatie nog voordat er een lampje gaat branden. En wanneer u onverhoopt stil komt te staan, kunt u direct de mobiliteitsservice activeren of contact opnemen met de dealer.

Geschiedenis van uw ritten

U weet precies waar uw auto is geweest. Ook als u bijvoorbeeld terug bent van vakantie, en u die leuke route nog eens wil rijden. De geschiedenis van al uw ritten wordt opgeslagen, inclusief de snelheid, afstand en tijd. De kaarten kunnen dus in de kast blijven! De ritregistratie van de Mijn Volkswagen app is handig en tijdsbesparend. Vanaf november kunt u na aankoop van het ritregistratiesysteem met één druk op de knop alle gegevens overzichtelijk in een pdf-document downloaden. Dit bestand is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. Ruim op tijd voor uw belastingaangifte

Ritadministratie bijhouden?

Ook dat kan eenvoudig met Mijn Volkswagen App. U kunt bij iedere rit aanvinken of het privé of zakelijk was, op die manier houdt u het overzicht, en kunt u kilometers eenvoudig declareren. Geen boekjes meer bijhouden of een apart systeem dus! Ideaal voor de zakelijke rijder.

Mijn Volkswagen App Downloaden?

Mijn Volkswagen App is nu beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers!

Download voor Android Download voor iOS

Mijn Volkswagen app koppelen

Heeft u een nieuwe auto bij ons gekocht die compatibel is met de Mijn Volkswagen App? Om het proces tijdens de aflevering te versnellen kunt u hier alvast de eerste stappen voor aflevering doornemen. Heeft u al een auto van ons die geschikt is voor de app, maar heeft u uw Volkswagen nog niet gekoppeld? Klik hier voor een complete instructie.