Volkswagen Occasion check

volkswagen occasioncheck in doetinchem, ulft en aalten

Volkswagen Occasion check

Sta je op het punt op een gebruikte Volkswagen te kopen, die niet bij een officiele dealer staat? Of heb jij recentelijk een Volkswagen occasion gekocht bij een niet officiciële VW Dealer? Dan kunt u bij DAGO terecht voor een Volkswagen Occasioncheck. Voor slechts € 39 controleren wij uw Volkswagen van top tot teen op de belangrijkste punten en worden de vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvangt u een ingevuld inspectierapport en ontvang je een code voor 25% korting op accesoires in de Volkswagen webshop.

Deze punten kijken wij na bij de Volkswagen Occasioncheck:

 • Banden: We controleren bandenspanning, slijtage, beschadigingen en slijtagepatroon.
 • Remmen: Onze monteur bekijkt de remschijven, remblokken en er wordt een remproef gedaan.
 • Schade: Wellicht is er eerder (herstelde) schade geweest. We kijken of dit te vinden is of dat er roest te bekken is.
 • Ruitenwissers: Ruitenwissers controleren wij op uitdroging, strepen en slijtage. De afstelling van de sproeikop voor de ruitensproeierinstalletie wordt gecheckt.
 • Voorruit: We letten op sterretjes, barsten en andere mankementen. Sterretjes kunnen wij repareren met een speciale hars, wat u vaak niets kost bij een WA+ of All Risk verzekering.
 • Verlichting: Elk lampje wordt door de monteur nagekeken. Als het nodig is volgt afstelling van de lichtbundel en ook het armatuur wordt gecheckt op bijvoorbeeld vaal glas.
 • Accucheck: Onze testkast meet de rust- en startspanning, om de staat van de accu te controleren. Ook zoeken we naar overmatige oxidatie op accupolen.
 • Uitlaatsysteem: Het uitlaatsysteem wordt gecontroleerd op lekkages, roestplekken en ook controleren we de staat van de uitlaatrubbers.
 • Distributieriem/-ketting: De distributieriem/-ketting is één van de belangrijkste onderdelen in de motor, wij controleren de vervangingstermijn en kijken ook naar droogtescheurtjes of niet goed functionerende spanners of spanrollen.
 • Motorolie: Schone en verse olie is altijd beter, de monteur controleerd het peil en ook de staat van de olie. Beter voor de motor en het verbruik.
 • Airconditioning: Beschikt de aangekochte of aan te kopen Volkswagen occasion over een airconditioning? Dan controleren wij of deze voldoende koelt of dat er nare geurtjes uit het systeem komen. Mocht het niet meer voldoen dan kunt u er voor kiezen om een airco onderhoudsbeurt uit te laten voeren, al dan niet inclusief geurbehandeling. Dit vergroot de koelcapaciteit en vebeterd het klimaat in de auto.
 • Verwarming: Ook op koude dagen moet autorijden in een Volkswagen comfortable zijn. We testen of de verwarming optimaal en snel genoeg werkt.
 • Koelsysteem: Een motor mag niet oververhit raken, daarom checken we het niveau van de koelvloeistof en kijken of er geen lekkages zijn.

Gratis bijvullen vloeistoffen

Indien noodzakelijk vullen wij de vloeistoffen tijdens een Volkswagen occasioncheck gratis bij. Dit geldt voor: motorolie, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof.

Direct een Volkswagen Occasioncheck inplannen?

Dat kan eenvoudig via onze planner. Een afspraak duurt gemiddeld 30 minuten en de prijs voor de Volkswagen Occasioncheck staat altijd vast: € 39.

 

 


Terug naar werkplaatsacties overzicht