Plan uw bandenwissel

Bij DAGO bent u aan het juiste adres voor een bandenwissel. De kosten zijn voor elk merk gelijk. Wij hanteren de volgende tarieven:

  • Wielenset wissel slechts € 39
  • Wielenwissel inclusief opslag € 89 (per set)
  • Lose bandenset wisselen € 89
  • Lose bandenset wisselen inclusief opslag € 139

Bandenhotel

Uw zomer- of winterbanden kunnen veilig en droog in ons bandenhotel worden opgeslagen. De banden blijven zo in goede conditie en u kunt weer veilig de weg op. Bijkomend voordeel is dat u er niet meer naar om hoeft te kijken. Wel zo fijn, toch? 

 

Bandenwissel plannen

Winterbanden en wielensets

Het klinkt logisch en dat is het eigenlijk ook, maar winterbanden presteren beter dan zomerbanden tijdens winterse omstandigheden. Dat komt door de aangepaste rubbersamenstelling. De band is flexibeler en daardoor hebben winterbanden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Wellicht dat het al eens opgevallen is, maar winterbanden hebben ook diepere groeven. Door de diepere groeven kan het sneeuw makkelijker afgevoerd worden waardoor de grip toeneemt. 

Wij hebben al complete Volkswagen wintersets vanaf € 595 en een band vanaf € 62 per stuk. Uiteraard zijn dit officiële Volkswagen winterwielen. 

Offerte aanvragen voor banden of wielenset

Heb ik een wielenset of losse banden?

In onze planner kunt u aangeven of u een wielenset of losse banden heeft. Dit maakt namelijk een groot verschil bij het uitvoeren van de werkzaamheden voor onze monteurs. Het verwisselen van losse banden neemt namelijk meer tijd in beslag dan het verwisselen van een wielenset. Een wielenset is namelijk helemaal compleet. U heeft dan een complete set voor de winter en voor de zomer. Bij een losse bandenwissel halen wij de zomerbanden van de velgen en verwisselen wij deze voor de winterbanden. 

Tips voor uw banden

  • De juiste druk vindt u in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Tel daar bij winterbanden 0,2 bar bij op. Zorg dat u de spanning meet bij een koude band.
  • Controleer de profieldiepte regelmatig. 1,6 mm is het wettelijk minimum.
  • Wij raden aan uw vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heeft u minder grip.
  • Controleer uw banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.