17 december 2021

Ja hoor, het moment is daar: de nieuwe Volkswagen Polo GTI is te bestellen! Begin juli 2021 berichtten wij u al over de onthulling van de nieuwe GTI en nu volgt het bericht dat de auto officieel te bestellen is. Het sportieve model is per direct te bestellen bij DAGO Autogroep en heeft een vanafprijs van € 37.990. Zoals eerder aangekondigd krijgt u voor dat geld herkenbare sportiviteit met de iconische GTI-accenten.

De Volkswagen Polo GTI 2021-2022 heeft 207 pk aan rijplezier en onder andere de beschikking over een adaptief onderstel met XDS sperdifferentieel. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is technologie uit de hogere segmenten. Standaard heeft de Polo GTI nu IQ.Light LED Matrix-koplampen, IQ.Drive Travel Assist en een Digital Cockpit. 

Het is wellicht wat clichématig, maar bij de nieuwe Polo GTI staat rijplezier voorop. Alles is dan ook uit de kast getrokken om dit te kunnen verwezenlijken. Zo is er een 2.0 TSI turbo-benzinemotor met dubbele injectie en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde inbegrepen en heeft het een vermogen van maar liefst 152 kW oftewel 207 pk. 

Het maximale koppel bereikt u in het toerengebied van 1.500-4.500 tpm en is 320 Nm. De krachten van de GTI worden met een DSG-7 automaat op de voorwielen overgebracht. Waar u wellicht ook benieuwd naar bent is de acceleratie; in 6,5 seconden snelt de Polo GTI van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 240 km/u.

Informatie aanvragen Offerte aanvragen

Rijplezier met Sport Select onderstel

Zoals eerder genoemd staat de Polo GTI in het teken van rijplezier. Het standaard aanwezige Sport Select onderstel draagt hier mede aan bij. Dit betreft een verlaagde en sportief afgestemde adaptieve onderstel waarbij u de keuze heeft uit twee schokdempersettings. Hiermee wordt u op uw wenken bediend. Wat ook een significatie bijdrage levert aan het rijplezier is het elektronische sperdifferentieel XDS. Wanneer u de Sport-stand selecteert staan de motor en de transmissie op het scherpst afgesteld. Naast de Sport-stand kunt u kiezen uit individual, normal en eco.

100% GTI

Geen twijfel: de nieuwe Polo GTI is 100% GTI! Dat ziet u direct aan de afbeeldingen, maar ook aan de toegepaste technolgie. Om het nog even te verduidelijken voor wat betreft het exterieur hebben wij het voor u opgesomd:

 • Sportieve bumpers
 • Honinggraatgrille
 • Zwarte dorpels
 • 17 inch lichtmetalen velgen Milton Keynes (18" optioneel)
 • Donker getinte ramen achter
 • Rode accenten
 • IQ.Light LED Matrixkoplampen + ledstrip
 • Dynamische richtingaanwijzers en remlichtanimatie
 • Met leer beklede sportstuur met schakelpaddles
 • Sportstoelen met GTI-bekleding
 • Zwarte dakhemel

Kom naar onze showroom!

Wilt u helemaal bijgepraat worden over de Volkswagen Polo GTI? Onze Volkswagen-adviseurs in Aalten en Doetinchem staan voor u klaar! Zij vertellen u graag alles over de GTI en kunnen samen met u de GTI configureren. Op basis daarvan ontvangt u van ons een maatwerk offerte. De GTI is te bestellen vanaf € 37.990 en wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie.

Onze GTI-specialisten

Info | Offerte | Afspraak

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!