20 november 2020

De nieuwe veelzijdige en extra ruime Volkswagen Golf Variant is per direct te bestellen. Mocht u het model dit jaar nog bestellen, dan kunt u begin 2021 met de nieuwe Golf Variant de weg op. Het model heeft een vanafprijs van €28.690. Bij de introductie zijn er ook direct drie geëlektrificeerde benzine-uitvoeringen beschikbaar. 

Beschikbare motoren 

In eerste instantie zijn de volgende motoren beschikbaar voor de populaire Volkswagen Golf Variant

 • Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI met 81 kW / 110 pk en een handgeschakelde zesbak
 • Volkswagen Golf Variant 1.0 eTSI met 81 kW / 110 pk en een DSG-7 automaat.
  • Voorzien van 48V mild-hybridetechnologie
 • Volkswagen Golf Variant 1.5 TSI met 96 kW / 130 pk en een handgeschakelde zesbak.
  • Mild hybrid uitvoering beschikbaar met 96 kW / 130 pk en DSG-7 automaat
  • Mild hybrid uitvoering beschikbaar met 110 kW / 150 pk en DSG-7 automaat

Dieselmotoren volgen later

Na de introductie van de Golf Variant wordt het motorenaanbod snel uitgebreid met dieselmotoren. Dit betreffen de 2.0 TDI diesels. Deze hebben een twin-dosing inspuiting met twee SCR-katalysatoren en AdBlue-injectie. Hierdoor wordt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) sterk verminderd.

 • Golf Variant 2.0 TDI met 85 kW / 115 pk 
 • Golf Variant 2.0 TDI met 110 kW / 150 pk 
Contact opnemen Voorstel ontvangen

Aan ruimte geen gebrek

Aan ruimte geen gebrek bij de Volkswagen Golf Variant. Ten opzichte van het vorige model is de wielbasis met 6,6 centimeter gegroeid naar 2,69 meter. Hierdoor hebben de passagiers achterin zelfs 4 centimeter extra beenruimte gekregen. Ook heeft u aan kofferbakruimte legio mogelijkheden. Zo is de inhoud maar liefst 611 liter en uit te breiden naar 1.6442 liter wanneer de banken neergeklapt zijn.

Brochure downloaden Prijslijst downloaden

Natuurlijk compleet uitgerust

Een complete uitrusting, dat biedt de Volkswagen Golf Variant zeker. De station heeft bijvoorbeeld standaard de beschikking over LED-koplampen en achterlichten, digital cockpit, Composition Media met 8,25 inch touchscreen, We Connect en We Connect plus. Ook zijn een multifunctioneel stuurwiel, smartphone integratie app connet, air care climatronic automatische airconditioning en Bluetooth standaard inbegrepen. Op het gebied van veiligheidssystemen kunt u Lane Assist, Front Assist, City Emergency Braking en voetgangersherkenning standaard terugvinden. 

De uitvoeringen van de nieuwe Golf Variant

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de uitvoeringen van de Golf Variant. Het model krijgt de volgende uitvoeringen:

 1. Golf
 2. Volkswagen Variant Life
 3. Volkswagen Variant Life Business
 4. Volkswagen Variant R-Line
 5. Volkswagen Variant R-Line Business
De marktintroductie moet natuurlijk gevierd worden. Daarom wordt het multimediasysteem Discover Media met voice control tijdelijk zonder meerprijs aangeboden op de Life, Style en R-Line uitvoeringen.

Volkswagen Golf Variant R-Line

Niet alleen privé is de Golf Variant zeer populair, maar ook onder de zakelijke rijders. De ruimte en uitrusting zijn bijvoorbeeld belangrijke criteria om voor de Golf Variant te kiezen. Voor de zakelijke rijders heeft Volkswagen de Golf Variant Life Business en R-Line Business op de markt gebracht. Deze hebben standaard de beschikking over:

 • LED Plus-verlichting
 • Art Velours bekleding
 • Verwarmd stuur
 • Multimediasysteem Discover pro inclusief streaming
 • Voice control
 • Chromen dakrails
 • Bestuurdersassistentie pakket
 • Verkeerstekenherkenning

Vanaf vandaag, 20 november 2020, heeft u de mogelijkheid om de Golf Variant geheel naar eigen wens samen te stellen. U kunt het model hier uitgebreid configureren. Nadat u de configuratie doorlopen heeft ontvangt u een configuratiecode. Deze kunt u met ons delen zodat wij samen met u de configuratie nog eens kunnen doorlopen. Samen kijken we er naar en op basis van uw wensen en behoeften gaan we de auto bestellen. Mocht u meer informatie willen ontvangen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u verder met de Golf Variant

Offerte / Meer info / Configuratiecode delen?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!