DAGO houdt u op de hoogte Volkswagen showt nieuwe elektrische ID.3

  • Volkswagen
Exterieur Volkswagen ID.3

Volkswagen showt nieuwe elektrische ID.3

De afgelopen periode kregen wij van Volkswagen al regelmatig kleine teasers te zien van de nieuwe Volkswagen ID.3. Zo gaf Volkswagen bijvoorbeeld al een volledig gecamoufleerde ID.3 prijs waar de eerste grote details al op te zien waren. Tot gisteren. Toen was hét moment om de Volkswagen ID.3 in zijn volledigheid, én zonder camouflage aan het grote publiek te laten zien. Op de IAA, een grote internationale autobeurs in Frankfurt, toonde Volkswagen voor het eerst het nieuwste elektrische model. Met de elektrische ID.3 gaat Volkswagen een nieuw tijdperk in. Het elektrisch rijden moet betaalbaar worden voor de grote massa en daarnaast staat CO2-neutraal en 100% connected voorop.

Beschikbaar in Nederland

De eerste ID.3 modellen arriveren in 2020 in Nederland. Zoals eerder al is gecommuniceerd zijn er drie mogelijkheden wat betreft de actieradius. Een actieradius van 330, 420 of 550 kilometer is mogelijk.

330 km actieradius

Standaard beschikt de ID.3 over 330 kilometer actieradius. Een 45 kWh pakket maakt dit mogelijk. De batterij is op verschillende manieren op te laden. Dit kan bijvoorbeeld met 7,2 kW wisselstroom en 50 kW gelijkstroom. 100 kW gelijkstroomladen is hierbij optioneel.

420 en 550 actieradius

De tweede batterij van de ID.3 beschikt over 58 kWh. Deze batterij maakt het mogelijk om maximaal 420 kilometer te rijden. De laatste én tevens de grootste batterij maakt het mogelijk om zelfs tot 550 kilometer te rijden. Deze batterij heeft dan ook 77 kWh en is te laden met maximaal 11 kW en 125 kW. (wissel- en gelijkstroom). Uiteraard moet u bij de actieradius rekening houden met verschillende factoren zoals het weer, aantal inzittenden, bagagegewicht en rij-omstandigheden. De daadwerkelijke actieradius hangt dus van veel verschillende factoren af. In ieder geval moet 80% bij de kleinste batterij een actieradius tussen de 230 en 330 kilometer kunnen halen. Bij de middelste is dat 300 -420 en bij de grootste batterij is 390 – 550 kilometer actieradius mogelijk.

Voldoende laadmogelijkheden en ondersteuning

Naast het realiseren van een prachtige betaalbare auto met een goede actieradius heeft Volkswagen ook erg goed nagedacht over de verschillende laadmogelijkheden. Zowel voor thuis en onderweg. Via een door Volkswagen ontwikkelde app is het laadproces al te starten, te stoppen en te monitoren. De grootste accu (58 kWh) is in een half uur al op te laden tot een actieradius van 290 kilometer. Dit is te realiseren als u de beschikking heeft over 100 kW laadvermogen.

Maar liefst 6 jaar onderhoud

Naast de eerder genoemde voordelen zoals de gunstige aanschafprijs en de fiscale bijtelling is de elektrische ID.3 ook nog eens erg aantrekkelijk in onderhoud. Alle ID.3 modellen worden namelijk door Volkswagen geleverd met 6 jaar onderhoud! Daarnaast is de APK-keuring ook nog eens inbegrepen.

Prijzen

De exacte prijzen zijn nog niet door Volkswagen gepubliceerd. Deze verwachten wij binnenkort, evenals andere specificaties. De Firs Edition van de ID.3 (ID.3 1ST) heeft een vanaf prijs van minder dan €40.000. Deze First Edition heeft de beschikking over een actieradius van 420 kilometer en krijgt unieke 1ST designelementen. In Duitsland is de standaardversie van de ID.3 al voor minder dan €30.000 te verkrijgen.

Op de hoogte blijven?

Wij houden u graag op de hoogte omtrent alle ontwikkelingen van de Volkswagen ID.3. Meld u hiervoor aan op onderstaande nieuwsbrief en u bent als eerste op de hoogte van o.a. de prijzen en andere nieuwswaardigheden.


Terug naar nieuwsoverzicht