17 november 2021

Na vier jaar vond Volkswagen het hoog tijd worden om de Volkswagen T-Roc in een nieuw jasje te steken. In Hannover vond de officiële onthulling van de nieuwe T-Roc plaats die we medio maart 2022 op de Nederlandse markt mogen gaan verwelkomen. De voorverkoop zal dit jaar nog starten en dat zal waarschijnlijk in de tweede of derde week van december zijn.
In 2017 rolde de eerste T-Roc van de band en door de jaren heen heeft het model zich uitstekend gepositioneerd op de markt van compacte SUV’s. Inmiddels zijn er al meer dan één miljoen T-Roc modellen verkocht en vorig jaar kwam er ook een cabrio-uitvoering. 

Nieuwe uiterlijke kenmerken

LED-koplampen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en dat is maar goed ook. Het zorgt toch echt voor meer zicht en dus meer veiligheid. LED-koplampen gaat u dan ook standaard terugvinden op de T-Roc facelift. IQ.Light Matrix oftewel de afzonderlijk dimbare LEDs per lamp, die de richting van de weg en het stuur volgen, is optioneel te bestellen. 

Aan de voorzijde, zie ook de afbeelding, ziet u een verlichte ledstrip die de dagrijverlichting verbindt en tevens het logo raakt. Ook heeft Volkswagen de voorbumper vernieuwd. Wanneer we kijken naar de ‘huidige’ en nieuwe T-Roc dan zien we dat de luchtinlaten onder de koplampen een nieuw design hebben gekregen. Als de bumper aan de voorzijde wordt vernieuwd, dan kan de bumper aan de achterzijde natuurlijk niet achterblijven. Deze heeft ook een nieuw design gekregen en daarnaast zijn de achterlichten anders ingedeeld. Optioneel kunt u dynamische richtingaanwijzers bestellen.

Dashboard met een heerlijk zachte ‘schuimlaag’

In het interieur van de T-Roc 2022 gaan we natuurlijk ook de nodige veranderingen zien. Laten we beginnen bij het dashboard. Deze wordt voorzien van een ‘schuimlaag’ waardoor het zachter aanvoelt en het een meer premium gevoel moet geven. Verder zijn de portieren ook met betere én hoogwaardigere materialen bekleed. Zoals u kunt zien is het infotainmentscherm niet langer in het dashboard verwerkt, maar staat deze er nu ‘los’ van. Vernieuwd is ook het stuurwiel en daarnaast gaat de klimaatbediening voortaan middels aanraakbediening. 

Voorheen was de digital cockpit ook optioneel, maar deze zit nu standaard in elke T-Roc. Travel Assist gaat u ook terugvinden in het vernieuwde model. Mede hierdoor kan de auto autonoom rijden op niveau 2. 

Wat zit er onder de motorkap?

U bent natuurlijk benieuwd uit welke motoren u straks kunt kiezen en dat begrijpen wij. Om het even overzichtelijk te houden hebben wij het voor u opgesomd:

  • 1.0 TSI met 81 kW / 110 pk (200 Nm koppel, een driecilinder en handgeschakeld)
  • 1.5 TSI met 110 kW / 150 pk (250 Nm koppel, een viercilinder, handgeschakeld en automaat)
  • 2.0 TSI met 140 kW / 190 pk (alleen als automaat)

Welke uitvoeringen zijn er?

Als standaarduitvoering kunt u kiezen uit de T-Roc en daarna komt de Life uitvoering. Wanneer we weer een trede hoger gaan op het gebied van luxe kunt u kiezen uit de Style uitvoering. De sportieve variant is de R-Line uitvoering. 

Prijs en bestellen

Prijzen volgen in aanloop naar de start van de officiële voorverkoop. Zoals eerder aangegeven in dit nieuwsartikel zal de start waarschijnlijk in de tweede of derde week van december zijn. Medio maart 2022 is de marktintroductie van de T-Roc 2022.

Meer informatie ontvangen Op de hoogte blijven

Info | Offerte | Afspraak |

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!

Dit is de nieuwe T-Roc Facelift 2022