23 september 2020

Zojuist officieel gepresenteerd: de nieuwe Volkswagen ID.4! De productie van de elektrische SUV was al gestart, maar nu heeft Volkswagen ook het defintieve productiemodel met de buitenwereld gedeeld. Naast de officiële exterieur- en interieur foto's heeft het merk ook de actieradius gedeeld. 

 • Eerste levering waarschijnlijk nog in 2020
 • Maximaal 520 kilometer
 • Tot 1.575 liter bagageruimte
Stoer, robuust en toch zeer gestroomlijnd wat weer ten goede komt van de actieradius. De CW waarde bedraagt slechts 0,28. De details maken het verschil en zorgen voor deze kenmerken. De lampen achter zorgen samen met de achterspoiler voor een optimale luchtweerstand en de familieband met de ID.3 is duidelijk zichtbaar. Zo heeft de ID.4 net als de ID.3 de kenmerkende koplampen en is de IQ.Light in combinatie met de LED matrix koplampen die de bestuurder welkom kunnen heten. 

Aan ruimte geen gebrek

De Volkswagen ID.4 heeft een lengte van 4,58 meter en een wielbasis van 2,77 meter. Dit in combinatie met het feit dat de batterij in de bodemvloer is verwerkt ontstaat er erg veel binnenruimte. Met een panoramadak, die standaard in de ID.4 1st Max inbegrepen is, ontstaat er een mooie open ruimte. 

Van alle gemakken voorzien

Een auto moet praktisch zijn en dat is de ID.4 zeker. Het model heeft een grote bagageruimte (deze varieert van 543 tot 1.575 liter) en daarnaast bedraagt het maximale geremde trekgewicht zelfs 1.000 kg. Ook kunt u met een subtiele voetbeweging de achterklep openen.

Hoogwaardig interieur

Het interieur is wellicht voor heel veel mensen nieuw. Zo zijn er nagenoeg geen schakelaars of knoppen beschikbaar om dingen te bedienen. De belangrijkste informatie is op een display te vinden en aan te passen. De display beschikt over minimaal 10 inch en is uit te breiden naar 12 inch. Ook kunt u middels voice control de ID.4 opdrachten geven. Zo is het mogelijk om middels een spraakopdracht de verwarming aan te zetten of het juist koeler te maken in de auto. 

Accupakket en actieradius

De eerste modellen van de ID.4 zijn achterwiel aangedreven. Hierdoor zijn de eerste ID.4 1ST modellen goed voor 150 kW oftewl 204 pk en hebben deze een koppel van 310 Nm. De ID.4 accelereert in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u en de begrensde topsnelheid ligt op 160 km/u. De actieradius ligt op maximaal 520 kilometer.

ID.4 1st modellen

Net als bij de ID.3 start de levering met de 1st uitvoeringen. Allereerst zullen de ID.4 1st en 1st Max limited editions beschikbaar komen. De ID.4 1st is standaard uitgerust met:

 • 20 inch lichtmetalen velgen
 • Exterieur Style-pakket
 • 1st logo's
 • Verwarmde stoelen, stuurwiel en voorruit
 • Sfeerverlichting in 30 kleuren
 • RVS pedalen
 • Achteruitrijcamera
 • Twee zone climatronic airconditioning
 • Discover Pro
 • Front Assist
 • Adaptive cruise control
 • Lane assist
De ID.4 1st Max daarentegen is nog rijker uitgerust. Hierbij kunt u onder andere denken aan LED matrixkoplampen, 3D ledachterlichten, 21 inch velgen, elektrisch verstelbare stoelen, glazen panoramadak en augmented reality head-up display.
Op de hoogte blijven Alle details en foto's bekijken

Prijzen en levering

De prijzen zijn helaas nog niet gepubliceerd, maar via onze nieuwsbrief willen wij u graag informeren als het moment daar is. Deze zullen in aanloop naar de introductie bekendgemaakt worden. De verwachting is daarnaast dat de eerste levering nog in 2020 gepland staat. Hoe Volkswagen hier invulling aan gaat geven en hoeveel ID.4 modellen er beschikbaar komen is ons nog niet bekend. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld voor de nieuwsbrief, dan raden wij aan om dit alsnog te doen. Wij zullen u informeren als we relevant nieuws over de ID.4 vanuit Volkswagen hebben ontvangen.

Wilt u op de hoogte blijven?

We kunnen ons voorstellen dat u erg benieuwd bent naar de volledig elektrische SUV van Volkswagen. Autobedrijf DAGO houdt u dan ook maar al te graag op de hoogte omtrent de Volkswagen ID.4. Wanneer wij relevante updates ontvangen vanuit Volkswagen, zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u denken aan de verwachte introductie, informatie over prijzen, actieradius en uitvoeringen. Meld u aan en wij zullen u blijvend informeren. U heeft de mogelijkheid om zich te allen tijde weer uit te schrijven. 

Ik wil graag*