7 september 2020

Wij hebben weer ID.4 nieuws! Onlangs mocht Roland Tameling van Huge Car Guy met de elektrische SUV van Volkswagen op pad. Hij deed dat op het testterrein van Volkswagen met een prototype die nog maar heel weinig afwijkt van het definitieve productiemodel. Opvallende zaken die we direct al met u willen delen zijn:
  • Volkswagen wil de ID.4 dit jaar nog proberen te leveren in Nederland*
  • De ID.4 krijgt een trekgewicht van 1.200 kg
  • ID.4 GTX met vierwielaandrijving
  • 360 tot 520 kilometer actieradius
  • Aanmelden voor de nieuwsbrief

Update!

De Volkswagen ID.4 is nu te bestellen. Het model heeft een vanafprijs van € 47.340 en er zijn in eerste instantie een beperkt aantal auto's beschikbaar. Voor de genoemde prijs rijdt u een ID.4 1ST met 501 kilometer actieradius. Lees er hier meer over. 

De ervaringen

De ID.4 is het Crossover broertje van de recentelijk uitgebracht ID.3 op de Nederlandse markt. De ID.4 heeft de beschikking over 5 zitplaatsen en wordt net als de ID.3 op het Modulaire Elektrische Platform van de Volkswagen Group gebouwd. Dit platform zorgt er mede voor dat de elektrische auto’s over een enorme hoeveelheid binnenruimte beschikken. 
In de basis is de ID.4 een achterwiel aangedreven auto, maar is optioneel een vierwielaandrijving mogelijk. Dit betreft de ID.4 GTX versie die de beschikking heeft over twee motoren, één op de vooras en één op de achteras waardoor deze ook nog eens over extra kracht beschikt.

Volkswagen is er veel aan gelegen om dit jaar nog de ID.4 uit te leveren aan de eerste Nederlandse klanten. Dit gaan zij doen met twee verschillende accupakketten, namelijk de basisversie met een accupakket van 52 kWh en voor de meest rijk uitgeruste uitvoeringen een 77 kWh accupakket. Deze accupakketten zijn goed voor respectievelijk 360 en 520 kilometer actieradius. Een zeer acceptabel rijbereik. 
Wat betreft de laadsnelheden kunnen we het volgende vermelden. Indien u voor het accupakket met 52 kWh kiest, dan kunt u tot maximaal 100 kW laden. Bij de 77 kWh versie ligt dat iets hoger,  die kan maximaal 125 kW laden aan een snellader. 

Prestaties van de auto en het eerste gevoel

Tijdens de testrit van Roland Tameling ervaart hij dat de ID.4 een hele comfortabele en rustige auto is. Daarnaast heeft de auto een heel mooi evenwichtig gevoel in de besturing en reageert perfect. Ook voelt hij aan dat de auto, o.a. door het accupakket, redelijk wat gewicht met zich meebrengt. Het zwaarste accupakket weegt namelijk al 500 kilo. Verder merkt hij op dat de ID.4 echt stil is, ook wanneer ze op slecht asfalt rijden. 

Interieur van de ID.4

Het interieur van de ID.4 is grotendeels vergelijkbaar met dat van de ID.3. In tegenstelling tot de huidige auto’s van Volkswagen met verbrandingsmotoren hebben de ID.3 en ID.4 een erg opgeruimd interieur. Zo is er een klein scherm recht voor de bestuurder te zien en daarnaast bevindt zich een groter scherm met allerlei instellingen voor de auto en bijvoorbeeld de navigatie en radio. Ook is een head-up-display die later wordt voorzien van augmented reality mogelijk. Qua binnenruimte is het voor ‘lange’ mensen ook erg goed vertoeven in de ID.4. Mensen met een lengte van 2.00 meter hebben op de achterbank veel hoofd- en beenruimte.

Volgens Rob onderscheidt de ID.4 zich momenteel al vanwege het feit hoe comfortabel de auto is. Ten opzichte van andere elektrische auto’s is het een enorme verbetering. De wegligging in de bochten is perfect en de auto ligt erg goed op de weg. Op het gebied van regeneratief remmen zijn er twee mogelijkheden; de ‘D’ en de ‘B’.

Motoren

Er komen vier verschillende motoren voor de ID.4:
1. 109 kW oftewel 150 pk
2. 125 kW oftewel 170 pk
3. 129 kW oftewel 175 pk
4. 150 kW oftewel 204 pk 
Op een later moment volgt de sterkere versie met GTX aanduiding. De versie van 150 kW en 204 pk accelereert in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De ID.4 heeft een maximale trekkracht van 1.200 kg. 
 
*Let op: Wij hebben nog niets officieels gehoord over de levering van de ID.4 in 2020. Mochten wij hierover meer informatie krijgen, dan zullen wij dit met u delen. 
Meld u aan voor de nieuwsbrief Offerte aanvragen

ID.4 in de praktijk

Roland Tameling van Huge Car Guy mocht als een van de eersten met de ID.4 op pad en deelde zijn bevindingen. Met een gecamoufleerd prototype maakte hij op het testterrein van Volkswagen, Ehra-Lessie unieke beelden van de ID.4. De eerste rit geeft een hele goede indruk!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

We kunnen ons voorstellen dat u erg benieuwd bent naar de volledig elektrische SUV van Volkswagen. Autobedrijf DAGO houdt u dan ook maar al te graag op de hoogte omtrent de Volkswagen ID.4. Wanneer wij relevante updates ontvangen vanuit Volkswagen, zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u denken aan de verwachte introductie, informatie over prijzen, actieradius en uitvoeringen. Meld u aan en wij zullen u blijvend informeren. U heeft de mogelijkheid om zich te allen tijde weer uit te schrijven. 

Ik wil graag*