13 juli 2020

Volkswagen fabriek in Emden omgebouwd voor productie elektrische voertuigen

Volkswagen is begonnen met de omschakeling naar e-mobliteit en na Zwickau wordt nu gewerkt om de fabriek in Emden om te toveren. Vanaf 2022 gaan hier de eerste elektrische voertuigen van de band rollen. 

De fabriek in Emden wordt de eerste in Nedersaksen, welke geschikt is voor het produceren van grote aantallen elektrische auto's. De ID.4 zal hier in 2022 in productie worden genomen en wordt later gevolgd door andere volledig elektrische modellen. Tijdens de overgangsperiode zal de fabriek in Emden door blijven gaan met het produceren van de Passat Limousine en Variant, de Arteon en de nieuwe Arteon Shooting Brake. In de laatste fase van de ontwikkeling krijgt de fabriek een capaciteit van maximaal 300.000 elektrische voeruitgen per jaar. 

Belangrijkste spil in het project wordt de nieuwe fabriekshal met een oppervlakte van bijna 50.000 vierkante meter. De bestaande perserij en de carrosserieafdeling worden met circa 23.000 vierkante meter uitgebreid. De spuiterij wordt verder gemoderniseerd en krijgt een nieuwe hal. Deze hal meet 6.000 vierkante meter en is een 'bi-color' hal, waarin het mogelijk is om het dak afwijkend van de rest van de auto te spuiten. Een kenmerk van de ID. family. Verder volgt ook nog een geautomatiseerd onderdelenmagazijn. De gebouwen zijn naar verwachting in de zomer van 2021 gebruiksklaar.