24 maart 2021

  • KNVB gaat elektrisch rijden in de Volkswagen ID.3
  • Volkswagen duurzame mobiliteitspartner KNVB én trotse supporter
  • Reductie CO2-uitstoot 'voetbalverkeer' belangrijk streven
Vrijdag 19 maart 2021 is bekendgemaakt dat Volkswagen en de KNVB tot minimaal 2023 de krachten gaan bundelen. Volkswagen wordt samen met Volkswagen-Bedrijfswagens de duuzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond. Ook mag Volkswagen zich tot minimaal 2023 Trotse supporter noemen van alle Oranjefans. Het streven van beide partijen is een CO2-neutrale toekomst en het vervoer rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen.

Eerdere samenwerking 

Van 2014 tot 2017 werkten de KNVB en Volkswagen al samen en nu is de intentie om na 2023 voor onbepaalde tijd met elkaar door te gaan. Als onderdeel van de unieke samenwerking gaat de KNVB zijn wagenpark verduurzamen met elektrische én geheel emissievrije Volkswagens. Een groot deel van de KNVB-medewerkers zien we de komende jaren in de ID.3 rijden. 

Reiskilomters beperken

De KNVB en Volkswagen hebben als doel om de CO2-uitstoot tijdens voetbalwedstrijden te beperken. Niet alleen in het betaalde voetbal, maar ook tijdens amateurwedstrijden. Zo gaan beide partijen het initiatief GO verder uitbouwen wat daaraan moet bijdraen. Jaarlijks leggen spelers, supporters, familieleden en liefhebbers ruim 566 miljoen reiskilometers af naar voetbalwedstrijden, waarvan er maar liefst 238 miljoen kilometers per auto gemaakt zijn. De KNVB en Volkswagen willen stimuleren om dit zoveel mogelijk samen te doen (wanneer dit weer kan én mag) en elektrisch.

Trotse supporter van alle Oranjefans

Zoals eerder genoemd is Volkswagen nu ook Trotse supporter van alle Oranjefans. Met dit gegeven gaat het merk ook activiteiten en acties verzorgen rondom wedstrijden van het Nederlands Elftal en onze OranjeLeeuwinnen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat dit voor DAGO Autogroep gaat betekenen, maar hopelijk mogen wij u hiermee als klant ook verblijden!

Ook elektrisch rijden?

Wilt u net als de KNVB ook een elektrische Volkswagen rijden? Wij hebben diverse modellen uit voorraad leverbaar, hierbij kunt u natuurlijk denken aan de Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4, maar ook aan de Volkswagen e-Crafter. Met deze bedrijfswagen kunt u de duurzame ambities van uw bedrijf verder kracht bijzetten! 

ID.3 / ID.4 bekijken e-Crafter bekijken