29 april 2021

Wegens succes vernieuwd | Dat mogen we gerust zeggen over de Polo. Graag nemen we u eerst mee in een stukje historie over de Polo:

 1. Polo I in 1975
 2. Polo II in 1981
 3. Polo III in 1994
 4. Polo IV in 2001
 5. Polo V in 2009
 6. Polo VI in 2017
 7. De nieuwe Polo in 2021
We zijn dus alweer toe aan de 7e generatie van de Polo en als we terugkijken zijn er ongeveer 20,5 miljoen Polo-modellen geproduceerd door Volkswagen. Met recht een succesnummer waar zowel zakelijke rijders als gezinnen enorm veel plezier aan beleven. 

Over de nieuwe Polo

De nieuwe Polo is een van de eerste auto's in zijn klasse die gedeeltelijk autonoom kan gaan rijden. Het is dankzij IQ. drive Travel Assist uitgevoerd met level 2 autonoom rijden. Functies als Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Assist komen hierbij samen. Tot snelheden van 210 km/u kan er met deze twee combinaties gedeeltelijk autonoom worden gereden. Wanneer uw nieuwe Polo over Travel Assist beschikt, dan beschikt deze ook over een nieuw multifunctioneel stuur waarbij aanraakgevoelige oppervlakken geïntegreerd zijn. Op deze manier kan de auto controleren of u ook daadwerkelijk het stuur in uw handen heeft wanneer u rijdt. Veiligheidssystemen als Lane Assist en Braking Front Assist inclusief City Emergency Braking zijn standaard inbegrepen. 

Het vernieuwde exterieur

Het exterieur van de Polo 2021 heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De bumpers zijn vernieuwd en daarnaast is de Polo er nu standaard met LED-koplampen. Wanneer u kiest voor de Polo Style of GTI, dan is IQ Light Matrix koplampen standaard inbegrepen. Ook is de gehele voorzijde van de nieuwe Polo dan voorzien van een LED-lichtstrip. LED-verlichting mag natuurlijk ook niet aan de achterzijde ontbreken. Dat gaan we daar ook terugvinden en daarnaast zijn er ook lichtunits geïntegreerd in de achterklep.

Infotainment op het hoogste niveau

De nieuwe Volkswagen Polo heeft standaard de beschikking over een 6,5 inch display in combinatie met het Composition Media audiosysteem. Het is echter mogelijk om deze te upgraden naar die nieuwe systemen, zo kunt u met het Ready2Discover-systeem om de navigatiefunctie na aanschaf (op afstand) te activeren. Navigatie is verder standaard inbegrepen op het Discover Media-systeem met 8,0 inch display en Discover Pro die over 9,2 inch beschikt. Streaming en internet en draadloze smartphone integratie is tevens mogelijk.

De uitvoeringen

De Polo 2021 wordt leverbaar in de volgende uitvoeringen:

 • Polo (standaarduitvoering)
 • Polo Life
 • Polo Style
 • Polo R-Line
 • Polo GTI
Bijzonder is dat de Digital Cockpit standaard in alle uitvoeringen inbegrepen is, deze heeft de beschikking over een 8,0 inch scherm. UIteraard kunt u de Polo verder helemaal naar eigen wens personaliseren, denk bijvoorbeeld aan een panoramisch schuif-/kanteldak, Beats audio, keyless access, trekhaak en sportonderstel. Tevens komen op de Polo vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar. Welke dat zijn laat Volkswagen nog even in het midden. In september verwachten wij de Volkswagen Polo in Nederland.
Actueel Polo aanbod bekijken