24 juni 2020

150 Volkswagen ID.3 modellen worden getest

Een select aantal medewerkers van Volkswagen heeft geluk: zij mogen namelijk de ID.3 voor levering al in de praktijk testen. 150 medewerkers over drie verschillende fabrieken gaan onder praktijkomstandigheden het volledige elektrische model testen en hiermee informatie vergaren en delen. 

Thomals Ulbrich, bestuurslid van Volkswagen voor e-mobiliteit geeft aan dat de uitgebreide rijgegevens zeer belangrijk zijn in aanloop naar de Europese marktintroductie. Die gegevens die verzameld worden bieden het merk verdere mogelijkheden voor optimalisatie. Ook geeft hij aan het enorm belangrijk te vinden dat de medewerkers actief meedenken in de verdere technologie van elektrische auto's.

Vrij van CO2

Met de introductie van de ID.3 zet Volkswagen nieuwe maatstaven in de autobranche. Het elektrische model wordt namelijk volledig CO2-neutraal geproduceerd en geleverd. Daarnaast biedt het model ook vele praktische voordelen, hierbij kunt u denken aan de binnenruimte, de actieradius en de dynamische rijeigenschappen. 

Levering ID.3 1ST in september

De eerste ID.3 1ST levering zal naar alle waarschijnlijkheid starten in september. Deze auto's worden uitgeleverd aan klanten die in de pre-bookingsfase al een ID.3 hebben gereserveerd. Vanaf 2022 heeft Volkswagen de ambitie om in elk autosegment aanwezig te zijn met elektrische auto's en daarnaast wil het marktleider worden op het gebied van e-mobiliteit.

ID.4 eind dit jaar in productie

De eerste volledig elektrische SUV van Volkswagen, de ID.4, zal eind dit jaar in Zwickau in productie gaan. Ook deze wordt klimaatneutraal geproduceerd en geleverd.

Aanmelden nieuwsbrief ID.Family

Het Volkswagen team van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische ID-modellen van Volkswagen. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen ervoor zorgen dat u regelmatig relevante updates ontvangt over deze (toekomstige) elektrische modellen. 

Ik wil graag*

Bekijk de ID.Family van Volkswagen