28 oktober 2020

Bij het zien van de foto's zult u wellicht schrikken, maar dat is gelukkig helemaal niet nodig! Er is namelijk goed nieuws. De Volkswagen ID.3 heeft ook op het gebied van veiligheid de topscore behaald! Het heeft namelijk de hoogst mogelijke score van 5-sterren behaald bij de Euro NCAP veiligheidstest. Het 100% elektrisch aangedreven model scoort op alle fronten goed. Lof was er van de organisatie voor de hoogwaardige assistentiesystemen. De ID.3 beschermt inzittenden (kinderen en volwassenen) én medeweggebruikers optimaal!

De mate van bijvoorbeeld inzittendenbescherming wordt beoordeeld aan de hand van frontale en zijdelingse botsproeven en whiplash-tests. Voor wat betreft de bestuurder en passagiers resulteerde dit in een beschermingsniveau van 87%. Voor kinderen betrof dit zelfs 89%. Om de veiligheid van kinderen te beoordelen wordt er gekeken naar 3 aspecten. Allereerst kijkt men naar de bescherming die beveiligingssystemen bieden bij aanrijdingen. Als tweede kijkt men naar de mogelijkheden om kinderzitjes van verschillende maten te monteren en als laatste kijken ze naar de uitrusting die veilig vervoer van kinderen mogelijk maakt. 

Het hoogst haalbare op het gebied van veiligheid

Zoals u van elke autoproducent mag verwachten gaat het voor het hoogst haalbare. De 5-sterren beoordeling bevestigt dan ook waar Volkswagen voor staat. Recent behaalden ook de nieuwe Golf 8 en T-Cross de hoogst haalbare Euro NCAP-score.

Euro NCAP brengt het veiligheidsniveau van nieuwe auto’s sinds 1997 in beeld. Het assessmentprogramma is door de jaren heen steeds strenger geworden en geldt mede daardoor als dé veiligheidsmaatstaf binnen de Europese auto-industrie.

 

Rapport crashtest bekijken ID.3 voorraad bekijken

ID.3 Crashtest