11 augustus 2020

Elke nieuwe Volkswagen die vanaf nu van de band af rolt wordt uitgerust met een nieuwe generatie infotainment systeem. Dit systeem kent nog meer features, is sneller en ondermeer voorzien van We Connect. Daarnaast is DAB+ vanaf nu standaard op het hele gamma; van Arteon tot up!. 

Op alle nieuwe modellen vanaf de Plo wordt nu het 'Ready to Discover- systeem geinstalleerd, met een 8-inch touch screen en vernieuwde menustructuur. Twee nieuwe type-C USB poorten en Streaming & Internet zijn standaard. Dit zorgt er voor dat de auto's klaar zijn voor over-the-air updates en maakt toekomstige on-demand functies mogelijk. Via de In-Car-Shop kan het 'Ready to Discover' systeem achteraf worden uitgebreid met onder andere navigatie. Net als voorheen zijn ook de 'Discover Media' en de 'Discover Pro' infotainment systemen te verkrijgen, met een 9,2 inch scherm, high-end navigatie en Homescreen 2.0. 

We Connect; vanaf nu aanwezig 

Vanaf de Polo is ook We Connect stanaard aanwezig. Met We Connect krijgt jouw Volkswagen toegang tot een breed scala aan online diensten en handige apps. Zo geeft de We Connect app inzicht in waar de auto geparkeerd staat en de kilometerstand. Je kan zien of de auto op slot staat en of de verlichting uit staat. Extra bij We Connect is Private E-call, een uitbreiding op Emergency Call, waarbij nu ook aanvullende informatie zoals rijrichting, aantal passagiers en airbagstatus gedeeld kan worden met de hulpdiensten in een noodsituatie. 

Bovenop We Connect kan gekozen worden voor We Connect Plus. Dit geeft toegang tot extra features zoals gegevens over maximum nsleheden, het vergrendelen en ontgrendelen van de auto via de telefoon, klimaatbediening op afstand activeren, online verkeersinformatie en kaartupdates voor het navigatiesysteem. Het systeem kan ook notifacties naar de eigenaar sturen wanneer de auto onbedoeld wordt geopend of in beweging komt. We Connect Plus is, afhankelijk van de uitvoering standaard voor een periode van 1 tot 3 jaar. Dit proefabonnement stopt automatisch en kan indien gewenst, verlengd worden tegen meerprijs. Het complete aanbod aan apps voor We Connect is hier te vinden.

DAB+ standaard op alle nieuwe Volkswagens

Het was tot voor kort een van de meest gekozen opties die kopers van een nieuwe Volkswagen kozen: DAB+ ontvangst. Mede daarom heeft Volkswagen besloten nu elke auto die nieuw uit de fabriek komt rollen te voorzien van een DAB+ ontvanger. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele FM ontvanger, zo is er meer keuze uit radio stations, is de geluidskwaliteit stukken beter en is er beter overzicht tussen de verschillende radiostations.