9 februari 2021

De Volkswagen ID.Roomzz is het zesde lid van de elektrische Volkswagen-familie. Het zal u dan ook niet verrassen dat de conceptnaam van de ID.Roomzz gaat veranderen naar de Volkswagen ID.6. De Volkswagen ID.Roomzz of in dit geval de ID.6 is een elektrische auto die de beschikking krijgt over maar liefst zeven zitplaatsen. Het ligt in de lijn der verwachting dat nog in 2021 de productieversie van de ID.6 op de markt komt. Onlangs zijn er nieuwe conceptbeelden opgedoken en daar vertellen wij u graag meer over. 

De Volkswagen ID.6 wordt het ruimere alternatief van de ID.4 en staat op het welbekende MEB-platform die Volkswagen speciaal voor de elektrische lijn heeft ontwikkeld. Onlangs hebben de Chinese media de eerste beelden van de ID.6 gepubliceerd, mede dankzij Autoweek zijn deze ook bij ons terechtgekomen. 

Afmetingen Volkswagen ID.6

De voorlopige cijfers geven de volgende afmetingen van de Volkswagen ID.6 weer:

  • Lengte: 4,88 meter
  • Wielbasis: 2,97 meter
Om u een goed beeld te geven hoe deze afmetingen zich verhouden, hebben wij de ID.4 afmetingen voor u. De ID.4 heeft een lengte van 4,59 meter en een wielbasis van 2,77 meter. Hiermee is de ID.6 30 centimeter langer in de lengte en heeft het 20 centimeter extra tussen de voor- en achteras.

Belangrijke info over de beelden

De beelden geven een goede weergave hoe de auto er ongeveer uit komt te zien. Het zijn echter 'gelekte' ID.6 beelden van de Chinese markt. De auto's en modellen daar hebben vaak een ander uiterlijk dan de auto's op de Chinese markt. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ID.Roomzz oftewel de Volkswagen ID.6? Wij houden u graag op de hoogte van deze elektrische zevenzitter. Zodra wij relevante informatie ontvangen m.b.t. prijzen, accupakketten en nieuwe foto's, dan zullen wij dit uiteraard met u delen. Hiervoor kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, op deze manier ontvangt u als een van de eersten relevant én het laatste nieuws in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief ID.Modellen bekijken

Volkswagen ID.6 / ID.Roomzz

Op de hoogte blijven?

Het Volkswagen team van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische ID-modellen van Volkswagen. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen ervoor zorgen dat u regelmatig relevante updates ontvangt over deze (toekomstige) elektrische modellen. 

Ik wil graag*