DAGO houdt u op de hoogte Meer dan 10.000 reserveringen voor Volkswagen ID.3

  • Volkswagen
volkswagen id3 volgens autoweek

Meer dan 10.000 reserveringen voor Volkswagen ID.3

24 uur na het openen van de reserveringen voor de ID.3 First Edition waren er al  meer dan 10.000 binnen. Er is één ding wat deze mensen gemeen hebben: ze hebben deze Volkswagen nog niet in het echt gezien. Dat was reden genoeg voor Autoweek om illustrators aan het werk te zetten. Van alle concept foto’s en bekendmakingen menen zij dat dit de Volkswagen ID.3 is, welke tijdens de IAA in Frankfurt in september dit jaar pas in het echt zal worden gepresenteerd.

Volkswagen ID.3 First Edition

De klanten die nu een reservering voor de ID.3 plaatsen, doen dat voor de gelimiteerde First Edition. De versie met een medium range en leuke extra opties. Naast de medium range (naar verwachting 450 km volgens WLTP) komt er nog een instap versie met een kleinere range van 350 kilometer. De meest luxe uitvoering krijgt een range van circa 550 kilometer.

De accupakketen bedragen 45, 58 en 77 kWh. De ID.3 meet 4,25 meter in de lengte en is zeer gestroomlijnd gevormd. Dit zorgt voor een indrukwekkend lage CW-waarde van 0,27. Dit terwijl de kofferbak en binnenruimte groter zal zijn als een conventionele Golf. Dit heeft alles te maken met het MEB, het Modulare Elektrobaukasten, dat de basis vormt van deze auto. In de praktijk betekent dit dat de accu in de vloer zit en dat de wielen op de hoeken van de auto gemonteerd kunnen worden. Zou hou je meer bruikbare ruimte over.

Vanaf medio 2020 op de weg

De eerste ID.3 modellen zullen in de zomer door ons geleverd worden en op de weg te zien. Na de 1st edition worden de orderboeken geopend voor de ‘normale’ versies van de ID.3. De 1st Edition kost iets minder dan €40.000, hier zit 8 jaar garantie op de accu en 6 jaar gratis onderhoud bij inbegrepen. Wilt u liever de versie met kleinere range? Prijzen hiervan beginnen onder de €30.000. De versie met de meeste accu-capaciteit kost minder dan €50.000.

Meer weten over de Volkswagen ID.3? Bekijk onze ID.3 detailpagina!

volkswagen id3 achterkant autoweek


Terug naar nieuwsoverzicht