1 april 2021

Een nieuw model voor Volkswagen! Aan het einde van dit jaar kunnen wij de nieuwe Volkswagen Taigo op de Nederlandse markt verwachten. Onlangs heeft het merk de naam van een nieuwe sportieve SUV-coupé vrijgegeven, namelijk de Volkswagen Taigo. De 'echte' Volkswagen-kenners komt de nieuwe Taigo wellicht al bekend voor, deze is namelijk afgeleid van de Braziliaanse Volkswagen Nivus die nog niet eens zo heel lang geleden op de markt is gebracht. 

Met de Taigo wil Volkswagen inspelen op de vraag naar hoge én compacte auto's. De Taigo valt namelijk onder de CUV oftewel Cross-over Utility. Een auto die de hoge zit combineert met een sportief coupédesign. 

Motoren Volkswagen Taigo

Onlangs heeft Volkswagen gecommuniceerd dat de Taigo over de krachtige én zuinige TSI turbo-benzinemotoren gaat beschikken. Het ligt in lijn der verwachting dat de 1.0 TSI zeker voor het nieuwe model beschikbaar komt. Ook op het gebied van veiligheid en entertainment gaat de auto niets tekortkomen. Denk bijvoorbeeld aan die nieuwste assistentie- en veiligheidssystemen en digitale opties. 

Prijs

Over de prijzen gesproken: hier is helaas nog niets over gecommuniceer door Volkswagen. We kunnen u daar dan ook helaas geen mededelingen over doen. Mochten deze gepubliceerd worden, dan zullen wij dat uiteraard op onze website gaan communiceren. Wilt u als eerste informatie omtrent de Taigo lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 

Taigo pagina bekijken

Taigo officieel gepresenteerd

Update 29-07-2021

De Volkswagen Taigo is officieel door Volkswagen gepresenteerd en komt begin 2022 naar Nederland. U leest er alles over op onze speciaal ingerichte Taigo pagina

Taigo pagina bezoeken

Volkswagen Nivus en Taigo vergelijking

Bijgevoegde foto geeft de Volkswagen Nivus weer. We kunnen er echter niet vanuit gaan dat de Volkswagen Nivus hetzelfde gaat ogen als de Taigo. De Taigo wordt namelijk specifiek gemaakt voor de Europese markt. Dat betekent dat er vaak nog uiterlijke veranderingen doorgevoerd worden. Ook wordt het model in de Volkswagen fabriek in het Spaanse Pamploma gebouwd. 

Eind dit jaar leverbaar

De onthulling van de sportieve coupé zal deze zomer plaatsvinden en de verwachting is dat de eerste auto's eind dit jaar leverbaar zijn en in onze showroom staan.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u als een van de eersten het laatste nieuws omtrent de Taigo ontvangen? Meld u dan aan voor onderstaande nieuwsbrief. Bij relevante updates bent u een van de eersten die wij berichten. Hierbij kunt u denken aan nieuwe interieur- en exterieurfoto's, prijzen, motoren en belangrijke datums. 

Op de hoogte blijven

Volkswagen Taigo nieuwsbrief

U mag mij*

Foto's Volkswagen Taigo