DAGO houdt u op de hoogte Maak kennis met de Volkswagen ID. Family

  • Volkswagen
id family volkswagen

Maak kennis met de Volkswagen ID. Family

Volkswagen speelt met de ID. Family in op de toekomst. Deze volledig elektrische (nu nog conceptuele) auto’s kunnen wij naar verwachting vanaf 2022 al verwachten. De ID. Family is 100% elektrisch. Daarnaast zijn deze zeer innovatief met onder andere stemherkenning en autonoom rijden. De volgende modellen zijn lid van de ID. Family:

Onderscheid op techniek

De nieuwe ID. Family van Volkswagen onderscheid zich voornamelijk op het gebied van techniek t.o.v. de huidige Volkswagens. De accu’s worden bijvoorbeeld weggewerkt in de bodemvloer van de auto en zijn extra plat. Hierdoor zijn de leden van de ID. Family extra ruim.

Snelheid ID. Family

Alle leden van de ID. Family beschikken over twee elektromotoren. 1 op de vooras en de andere op de achteras. Met de ID. Buzz zit je in 5 seconden op een snelheid van 100 km/h. De ID. Crozz, Vizzion en Neo hebben een begrensde topsnelheid van 180 km/h.

Actieradius ID. Family

De actieradius van de leden van de ID. Family ligt tussen de 400 en 600 kilometer.

Ambities elektrisch rijden

Volkswagen heeft de ambitie om per 2025 ruim 1 miljoen elektrische auto’s per jaar te gaan bouwen. Hiervoor worden momenteel nieuwe fabrieken gebouwd of bestaande fabrieken omgebouwd zodat deze in staat zijn om elektrische auto’s te kunnen bouwen. Zo worden de fabrieken in Emden en Hannover momenteel omgebouwd om volledig elektrische modellen te kunnen bouwen. Vanaf 2022 moet de productie van de ID. Family starten.

ID familie volkswagen


Terug naar nieuwsoverzicht