29 april 2021

Een nieuw label binnen de Volkswagen ID-Family en de ID.4 heeft de primeur! Volkswagen heeft namelijk de ID.4 GTX aan het grote publiek gepresenteerd. Deze sportieve uitvoering gaan we de komende jaren, en op korte termijn met de ID.4, veelvuldig terugzien bij de elektrische ID-modellen. Kort gezegd staat GTX voor duurzaam rijplezier in de wereld van elekrische mobiliteit. 

Over de ID.4 GTX

  • Vermogen: 220 kW oftewel 299 pk
  • Uitgerust met elektrische vierwielaandrijving
  • In 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u
  • Begrensde topsnelheid van 180 km/u
  • Trekgewicht 1.200 kg
Zowel op de voor- als achteras vindt u bij de ID.4 GTX een elektrische motor. Deze elektrische motoren zijn samen goed voor maar liefst 299 pk en kunnen, wanneer nodig, gebruikmaken van vierwielaandrijving. Het model heeft een uitstekende wegligging en dat is ook mede te danken aan het koppel dat direct beschikbaar is. 

Buitengewoon exterieur

Volkswagen heeft bij de ID.4 GTX rijplezier met een robuust karakter gecombineerd. Aan de voorzijde ziet u een een lichtstrip waarbij de krachtige details naar voren komen met de drie honingraatelementen. Om de GTX-uitvoering nog meer glans te geven heeft Volkswagen ook nieuwe bumpers ontworpen. Verder heeft het de beschikking over een een 3D LED-achterlichtcluster met remlichten in de vorm van een X.

Welke kleuren er voor de ID.4 GTX beschikbaar komen is nog niet bekend, wel is het dak in hoogglans antraciet uitgevoerd en is de achterspoiler zwart. 

Nieuwe kleurdetails in het interieur

Het interieur kan natuurlijk niet achter blijven. Het bovenste gedeelte van het dashboard heeft bijvoorbeeld de donkere kleur X-Blue gekregen, dit geldt ook voor de kunstlederen bekleding van de deuren. De stoelen daarentegen zijn voorzien van rde contrasterende naden. Dit staat voor sportiviteit en kracht en daarnaast zorgt het voor een unieke uitstraling. Het GTX-logo mag natuurlijk ook niet ontbreken, deze kunt u terugvinden op het stuurwiel, in de stoelen, op de dorpelbekleding en natuurlijk aan de buitenkant.

Doel: het meest begeerde duurzame mobiliteitsmerk

De GTX-uitvoeringen moeten we de komende jaren op diverse nieuwe modellen van de ID-Family gaan terugzien, het moet als het ware een aanjager worden. Ook is de GTX ontwikkeld om bij te kunnen dragen aan de Accelerate-strategie, hiermee wil het merk de komende jaren het meest begeerde én duurzame mobiliteitsmerk worden.

Heeft u meer informatie over de prijzen en uitrusting?

Op dit moment kunnen wij u helaas nog niets over de prijs van de ID.4 GTX vertellen, simpelweg omdat wij deze ook nog niet hebben. Volkswagen communiceert dat de prijzen, specificaties en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt binnenkort bekend wordt gemakt. Het is de bedoeling dat de ID.4 GTX deze zomer beschikbaar komt. 

Aanmelden nieuwsbrief Huidig ID.4 aanbod bekijken

Wij houden u op de hoogte!

We kunnen ons voorstellen dat u erg benieuwd bent naar de volledig elektrische SUV van Volkswagen. Autobedrijf DAGO houdt u dan ook maar al te graag op de hoogte omtrent de Volkswagen ID.4. Wanneer wij relevante updates ontvangen vanuit Volkswagen, zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u denken aan de verwachte introductie, informatie over prijzen, actieradius en uitvoeringen. Meld u aan en wij zullen u blijvend informeren. U heeft de mogelijkheid om zich te allen tijde weer uit te schrijven. 

Ik wil graag*

ID.4 GTX 2021