29 april 2021

Nog maar net op de markt en nu al in de prijzen! De Volkswagen ID.4 is 'World Car of the Year 2021' geworden. Uit een stemming van meer dan 90 autojournalisten uit 24 landen wist de ID.4 de juryleden te overtuigen. Volkswagen is natuurlijk zeer blij met deze bijzondere én grote prijs. Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen, zegt er het volgende over: "de World Car Awards is één van de belangrijkste prijzen ter wereld die we kunnen winnen, daarnaast heeft de jury ook erkenning getoond voor een geweldig concept en een geweldig team". De ID.4 is het eerste model uit de ID-Family die zowel in Europa, China als in de VS beschikbaar is. 

Duurzaam karakter en vooruistrevende technologie geprezen

In het bijzonder prees de jury het duurzame karakter en de vooruitstrevende nieuwe technologieën in de ID.4. Er is geen directe uitstoot en daarnaast is het innovatieve augmented reality head-up display systeem optioneel te verkrijgen. Hierbij wordt de belangrijkste informatie op de voorruit van de auto geprojecteerd. Op het gebied van digitalisering worden tevens mooie stappen gemaakt. Zo is het mogelijk om 'over the air' updates te ontvangen. Zo is een verplicht bezoek aan de garage voor een update niet altijd meer nodig. 

5 sterren veiligheidsscore

Ook op het gebied van veiligheid scoort de ID.4 maximaal! Bij het Euro NCAP heeft het model de maximale score van 5-sterren behaald. Het Euro NCAP is een onafhankelijk veiligheidsinstituut die de auto beoordeelt op o.a. bescherming van inzittenden en kinderen als onbeschermde weggebruikers. Ook met de vele veiligheidssystemen scoort de ID.4 erg goed.