13 juli 2021

De Volkswagen Golf 7 occasions gaan als warme broodjes over de toonbank! In de periode van 1 oktober 2020 tot en met eind mei 2021 zijn er in Nederland ruim 26.000 Golf occasions verkocht. Hiermee heeft Volkswagen met de Golf 7 de 'Occasion van het Jaar 2021' prijs gewonnen. De aantrekkelijkheid van een model stopt niet wanneer er een nieuw model op de markt gebracht wordt. Dat bewijst de Golf 7 i.c.m. de Golf 8.

Volgens de jury van de Automobiel Management-verkiezing worden de gebruikte Golf 7 modellen tegen goede prijzen verkocht. Daarnaast is de omloopsnelheid erg goed. Ook constateren zij dat oudere generaties van de Golf nog steeds als warme broodjes verkopen. De Golf heeft daarnaast een erg goede restwaarde. 

Over de Golf 7

Eind 2012 kwam de Golf 7 officieel op de markt, in 2013 volgde de Variant (Stationwagen) en de Sportsvan (MPV). Bijzonder aan deze uitvoeringen was dat dit de eerste waren die op het nieuwe MQB-platform gebouwd werden. Dit veelzijdige en makkelijk aanpasbare platform is nog steeds actief en hierop worden veel verschillende modellen gebouwd van de VAG-groep. In de Golf 7 maakten veel assistentiesystemen die daarvoor alleen nog voorbehouden waren aan auto's uit de 'hogere' segmenten. 

De Golf 7 had met de multi collision brake een echte primeur. Dit systeem zorgt ervoor dat na een aanrijding het doorschieten van de auto zoveel mogelijk wordt beperkt om verdere schade te voorkomen. Dit systeem debuteerde in de Golf 7. Ook Lane Assist, Front Assist, Side Assist en Adaptive Cruise Control werden als veiligheidssystemen aan het model toegevoegd. 

Niet de eerste prijs

Met het binnenhalen van de titel 'Occasion van het Jaar 2021' behaalde de Golf 7 niet de eerste titel. In 2013, als nieuwkomer, werd de auto al internationaal verkozen tot Auto van het Jaar. Ook heeft de Golf inmiddels al vele titels in binnen- en buitenland in de wacht gesleept. Denk hierbij aan designprijzen, maar ook in combinatie met de caravan is de Golf zeer gewild. Het won namelijk de titel voor beste caravantrekker. 

Op zoek naar een gebruikte Golf 7?

Bekijk ons aanbod dan eens! Wij hebben een ruim aanbod van Golf occasions, denk hierbij aan de Hatchback, Stationwagen (Variant), maar ook aan de Golf Sportsvan. Uiteraard met verschillende transmissies (handgeschakeld en automaat). U bent van harte welkom voor een proefrit!

Golf 7 occasions bekijken

Golf 7 Hatchback - Variant - Sportsvan