12 augustus 2020

Via Autoweek en Instagram doken de laatste paar dagen de eerste foto's op van de nieuwe Golf 8 R in levende lijven. Voor alle liefhebbers van de Golf R is het altijd weer spannend hoe de meest potentente versie van de nieuwe Golf eruit komt te zien en dit maal is Volkswagen eerder dan ooit. De nieuwe Golf Variant is immers nog niet eens onthuld. 

In ieder geval is Volkswagen aan het testen geslagen en dat is traditioneel het moment dat de eerste spyshots boven komen drijven. Op de foto's zien we een blauwe Golf 8 R welke uit staat te rusten na een dag testwerk in de Alpen. Een andere Golf 8 R in het wit is gespot tijdens testwerk op de Nurnburgring en foto van de achterkant van de witte Golf 8 lijkt gemaakt te zijn op Volkswagen terrein. 

Specificaties Golf 8 R 2021

De Golf R komt op hetzelfde platform als de reeds onthulde Audi S3, en krijgt daarom ook dezelfde 2.0 TSI benzinemotor mee. Dat betekent minimaal 310 pk en 400Nm en een sprinttijd van 0-100 die onder de 5 seconden ligt. Schakelen zal naar verwachting verlopen via een DSG automaat met zeven versnellingen en de bekende flippers aan het stuur. 

Update woensdag 4 november 2020

De nieuwe Volkswagen Golf 8 R is defintief onthuld! Lees er hier alles over.