17 april 2020

Volkswagen laat vernieuwde Tiguan zien

Het zal niet lang meer duren voordat Volkswagen de vernieuwde Tiguan gaat onthullen. Onlangs heeft het merk een eerste teaser van de vernieuwde Tiguan met het grote publiek gedeeld. Wat opvalt aan deze kleurrijke plaat is dat vooral de neus van de Tiguan een grote verandering zal ondergaan. De neus lijkt ten opzichte van de huidige Tiguan een stuk vloeiender en toont gelijkenissen met die van de T-Roc en Passat. Volkswagen noemt de facelift van de Tiguan zelf 'a major technical and visual update'. We kunnen er dus vanuit gaan dat de voorkant van de vernieuwde Tiguan meer als een geheel gaat functioneren. De huidige rechte lijnen zullen worden vervangen door vloeiende vormen en daarnaast is de verwachting dat het model koplampen krijgt die platter dan de grille zijn. Hierdoor wordt het meer een geheel.

Nieuwe motoren

Net als de vernieuwde Passat en Golf 8 zal de Tiguan ook als plug-in hybride uitvoering beschikbaar komen. Het is hierbij nog onduidelijk welke kant Volkswagen opgaat. Het kan namelijk een hybride zijn met 204 en / of 245 pk die beschikbaar komen voor de nieuwe Golf 8, of een hybride variant met 218 pk die in de Passat te vinden is.

Verwachte introductie

Afhankelijk van de gevolgen van de Coranacrisis is het de bedoeling dat de vernieuwde Tiguan eind dit jaar onthuld zal worden. De Volkswagen Tiguan is een van de meest populaire SUV's ter wereld. 

Op de hoogte blijven vernieuwde Tiguan

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de ontwikkelingen van de vernieuwde Tiguan. Hierbij kunt u denken aan nieuwe foto's die opduiken, informatie over prijzen en motoren. In onze nieuwsbrief zullen wij regelmatig relevant nieuws met u delen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik wil graag*