4 november 2021

Gisteren, woensdag 3 november, zijn dan eindelijk de camouflagestickers van de Volkswagen ID.5 getrokken! Met de komst van de ID.5 maakt Volkswagen zijn debuut in het segment van de elektrische Coupés. Het nieuwste lid van de ID.Family heeft een stijlvol uiterlijk en kunnen we zien als de coupévariant van de Volkswagen ID.4. Op het gebied van software is het model direct uitgevoerd met ID.software 3.0. Dit houdt in dat onder andere de stembediening (Hallo ID) sterk verbeterd is en dat u daarnaast nog sneller de auto kunt opladen. Ook heeft Volkswagen op het gebied van autonoom oftewel zelfstandig rijden weer mooie ontwikkelingen gemaakt. 

De marktintroductie van de ID.5 staat gepland voor medio 2022. De auto zal als ID.5 en ID.5 GTX beschikbaar komen. De maximale actieradius zal 520 kilometer bedragen.

Aanmelden nieuwsbrief ID.5 bekijken

Sportieve daklijn zorgt voor lage Cw-waarde

Mede door de aflopende daklijn heeft de ID.5 een heel sportief uiterlijk en tevens resulteert dit ook nog eens in een hele lage Cw-waarde. Hoe lager de Cw-waarde des te minder luchtweerstand de auto heeft. Dit komt uiteindelijk weer ten goede van de actieradius van de auto. De ID.5 heeft een Cw-waarde van slechts 0,26 en van de ID.5 GTX bedraagt deze 0,27. Andere zaken die de lage Cw-waarde mogelijk maken zijn de aerodynamische elementen in de bumper en de achterspoiler.

Een zee van ruimte

Bang zijn dat u ruimte tekort gaat komen in de ID.5 hoeft u zeker niet. In een eerder geplaatst nieuwsbericht waarin Jaco Bijlsma van AutoVisie op pad ging met de ID.5 werd dit al duidelijk. Inzittenden van de ID.5 die plaats mogen nemen op de achterbank hebben genoeg hoofdruimte en hoeven niet in te zakken. De hoofdruimte achterin is slechts 12 millimeter minder ten opzichte van de ID.4.

Afmetingen

Lengte ID.5: 4,60 meter
Lengte ID.5 GTX: 4,58 meter
Wielbasis: 2,77 meter
Minimale bagageruimte: 549 liter

Digitale cockpit centraal

Centraal in de ID.5 staat de digitale cockpit. Het digitale instrumentarium in combinatie met het 12 inch multimediasysteem vallen op door de heldere weergave en unieke graphics. Optioneel kunt u kiezen uit head-up display met augmented reality die extra informatie in uw blikveld op de voorruit projecteert. Zoals eerder genoemd is de software sterk verbeterd waardoor u o.a. een betere stembediening ervaart en sneller kunt laden. 

Car2X voor maximale veiligheid

Maximale veiligheid gegarandeerd. De ID.5 modellen gaan beschikken over Car2X-communicatie waardoor ze ook gebruik kunnen maken van informatieverstrekking door andere auto's uit het concern. In fracties van seconden kan de ID.5 informatie verwerken en de bestuurder waarschuwen voor eventueel gevaar, ongevallen en stilstaand verkeer. De visuele waarschuwingssignalen in het interieur worden middels de ID.Light-functie gegeven.

Drie verschillende aandrijflijnen

Bij het samenstellen van de ID.5 heeft u keuze uit drie verschillende aandrijflijnen. Allereerst heeft u de mogelijkheid om de Pro te kiezen, dit betreft een uitvoering met 174 pk op de achteras. Eveneens achterwielaangedreven is de Pro Performance die de beschikking heeft over 204 pk. De ID.5 GTX, oftewel de sportieve variant, heeft vierwielaandrijving en een totaal vermogen van 299 pk. In 6,3 seconden snelt de GTX van 0 naar 100 km/u. De Pro en Pro Performance doen dat in respectievelijk 10,4 en 8,4 seconden.

Trekgewicht

  • Pro en Pro performance: 1.200 kg geremd
  • GTX: 1.400 kg geremd

Actieradius

  • Pro en Pro Performance: 520 kilometer
  • GTX: 480 kilometer 
De actieradius wordt mede mogelijk gemaakt door een 77 kWh accupakket. Laden kan 11 kW middels AC en DC (snelladen) met maximaal 135 kW. 

Prijs en introductie

Volgend jaar zal de ID.5 naar Nederland komen. Momenteel zijn de prijzen nog niet bekend, maar goed ingevoerde bronnen denken dat de auto ongeveer € 1.500 duurder is dan een vergelijkbare ID.4. 

Op de hoogte blijven?

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de ID.5. Denk hierbij aan het communiceren van de officiële prijzen, definitieve besteldatum en andere belangrijke informatie. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte.

Ik blijf graag op de hoogte

Meld u aan voor de ID.5 nieuwsbrief!

U mag mij*

Nog meer ID.5 foto's