14 juli 2021

Eind dit jaar verwachten wij dat de nieuwe Volkswagen Polo GTI 2021 naar Nederland komt. GTI-power kunnen wij u alvast garanderen met een 2.0 TSI motor die de beschikking heeft over 152 kW / 207 pk. Standaard is de auto voorzien van een DSG-automaat. Op voorhand kunnen wij u alvast rijplezier garanderen in de nieuwe Polo GTI. 

Turbo-benzinemotor met dubbele inspuiting

De GTI krijgt een 2.0 TSI-liter turbo-benzinemotor. Deze heeft de beschikking over een dubbele inspuitinge, namelijk direct en indirect, en daarnaast een elektronische klephoogteverstelling. Deze klephoogteverstelling aan de inlaatzijde levert een vermogen van 207 pk en een maximumkoppel van maar liefst 320 Nm in het toerengebied tussen 1.500-4.000 tpm.

Mooie cijfers natuurlijk, maar ook wij begrijpen natuurlijk dat u benieuwd bent wat het met de acceleratie en topsnelheid doet. In combinatie met de DSG-automaat (inclusief dubbele koppeling) accelereert u in 6,5 seconden van 0 naar 100 km-u. De topsnelheid van de nieuwe GTI bedraagt 240 km/u. Het gewicht van de auto is 1.286 kg en mede daardoor blijft het verbruik beperkt. 

Nieuw, maar herkenbaar

De Polo GTI heeft een nieuw design gekregen waarbij het herkenbare karakter van de GTI is behouden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de opvallende LED-lichtstrip in de grille en de achterlichtunits die doorlopen tot in de achterklep. Overal wordt gebruikgemaakt van LED-technologie en standaard zijn IQ.Light LED-matrix koplampen inbegrepen. De herkenbare GTI-elementen als de honingraagrille met rode strip, gestyle bumpers, luchtinlaten, rode remklauwen maken de GTI helemaal compleet.

100% GTI van binnen

Niet alleen het exterieur is 100% GTI, ook het interieur is 100% GTI. De premium sportstoelen in combinatie met de iconische ruitbekleding stralen ademen echt GTI. Het multifunctionele sportstuur heeft GTI-tinten met zwart, rood, grijs en chroom. Verder begeven we ons in het digitale tijdperk en kan het niet anders natuurlijk dat de GTI digitaler dan ooit is. Er is een Digital Cockpit met 8 inch inbegrepen waarbij Digital Cockpit met 10,25 inch optioneel is. Het koppelen van uw mobiel is zeer eenvoudig en kan optioneel zelfs draadloos. Zo kunt u met alle gemak gebruikmaken van Apple CarPlay en Android Auto. Uiteraard beschikt het model over de nieuweste infotainmentsystemen en kunt u 'over the air' aankopen activeren. Denk hierbij aan het activeren van het navigatiesysteem. Met WeConnect krijgt u tevens de toegang tot vele extra online diensten.

In de Polo GTI treft u onder andere Travel Assist, Adaptive Cruise Control, Lane Assist en Front Assist met City Emergency Braking aan. Deze systemen maken onderdeel uit van het IQ.DRIVE-pakket. Om de veiligheid en comfort nog meer te maximaliseren kunt u nog kiezen voor het optionele Assistance Pakket. Deze heeft een dodehoeksensor (Side Assit), Proactieve inzittendenbescherming (Pre-Crash) en Parkeerassistent oftewel Park Assist. 

Benieuwd naar de prijzen en introductie?

Wij verwachten u de komende periode meer te kunnen vertellen over de prijzen voor de Polo GTI. In aanloop naar de introductie wordt normaliter informatie over bijvoorbeeld de prijs verschaft. Het ligt in lijn der verwachting dat eind dit jaar de Polo GTI naar Nederland komt. Wilt u er meer over weten of door ons bericht worden wanneer het model te bestellen is? Laat het ons dan gerust weten! 

Meer weten over de Polo GTI?