De Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn onthuld

De langverwachte ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn gepresenteerd door Volkswagen. De elektrische opvolger van de Volkswagen T1 heeft een gezicht gekregen. Zoals eerder benoemd krijgt de nieuwe EV een vijfzitter personenvariant: de ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo als Bedrijfswagen. Beide modellen staan op het MEB-platform dat door meerdere modellen uit de Volkswagen groep gebruikt wordt. 

Het platform in de ID. Buzz krijgt een 77 kWh accupakket dat een 150 kW sterke elektromotor heeft met maximaal 310 Nm aan koppel. De topsnelheid is begrensd op 145 km/u en het vermogen wordt net als bij veel Volkswagen EV's, naar de achterwielen gestuurd. Snelladen kan met een maximaal laadvermogen van 170 kW, in 30 minuten is het accupakket 80% opgeladen. 

Medio mei is de showroompremière van de ID. Buzz in Doetinchem. U kunt hier bij zijn, klik op de ID. Buzz nieuwsbrief-button en vul het formulier in. U wordt hiermee op de hoogte gehouden van al het nieuws over de ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo. 

ID. Buzz nieuwsbrief

ID. Buzz

Alle waardevolle trends uit het heden komen samen in de ID. Buzz. Neem bijvoorbeeld de over-the-air software-updates, de intelligente toepassing van rijhulp- en informatiesystemen en de elektrische aandrijflijn. Lees op de modelpagina verder wat u kunt verwachten van de ID. Buzz. 

Ga naar de ID. Buzz

ID. Buzz Cargo

Het iconische T1-design komt het meest terug in de ID. Buzz Cargo. Het concept dat 75 jaar geleden door Ben Pon Sr. is bedacht, komt in de vorm en in de details prachtig naar voren. 

De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn 4.712 mm lang en hebben een relatief lange wielbasis van 2.988 mm, er komt op een later moment ook een versie met een langere wielbasis. Het laadvermogen van de Cargo is 650 kg, er kunnen twee europallets naast elkaar in worden geplaatst en de laadruimte heeft een volume van 3,9 kuub. 

Ontdek de ID. Buzz