6 september 2021

Op de IAA Mobility 2021 in München waar de VAG-groep goed vertegenwoordigd is, heeft Volkswagen de ID.Life gepresenteerd. De Volkswagen ID.Life is een compacte cross-over en heeft een volledige elektrische aandrijflijn. Met de komst van dit nieuwe model wil het merk elektrisch rijden voor nog meer mensen bereikbaar maken. Het gepresenteerde voertuig betreft momenteel een studiemodel en wordt de komende jaren verder doorontwikkeld zodat deze in 2025 officieel de weg op kan gaan. 

  • ID.Life begin van nieuwe compact model in 2025
  • Vanafprijs ligt tussen de € 20.000 en € 25.000
  • Actieradius van ongeveer 400 kilometer
Het studiemodel van de ID.Life moet de potentiële koper een eerste indruk geven wat men in 2025 mag gaan verwachten. Dan komt Volkswagen namelijk met het productiemodel van een compacte elektrische auto waarvan de vanafprijs tussen de € 20.000 en € 25.000 ligt. Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen, geeft aan dat de ID.Life afgestemd is op alle behoeften van jonge kopers. Bij deze groep gaat het niet alleen om mobiliteit, maar ook wat de auto allemaal voor mogelijkheden biedt. De ID.Life is hier een antwoord op.
 
Op de hoogte blijven

Premium ontwerp

Het eerste ontwerp biedt ontzettend veel perspectief voor het verdere ontwerp. Een unieke opvallende én moderne auto. Eenvoudig en toch premium. Dit is mede tot uiting gekomen in de keuze en samenstelling van de materialen. Momenteel is het dak van de ID.Life nog afneembaar en dit zorgt voor een heerlijk open gevoel. 

 

Gebouwd op het MEB-platform

De ID.Life krijgt de beschikking over voorwielaandrijving en wordt geproduceerd op een variant van het MEB-Platform. Dit platform heeft de VAG-groep speciaal ontwikkeld voor de productie van elektrische modellen. Schaalvergroting en kostenreductie zijn hierbij belangrijke peilers. De prestaties van het accupakket, elektromotor, acceleratie en actieradus hebben wij voor u opgesomd:

  • Elektromotor: 172 kW / 234 pk
  • Acceleratie van 0 naar 100 km/u: 6,9 seconden
  • Accupakket: 57 kWh
  • Actieradius: 400 kilometer volgens WLTP
  • Laadcapaciteit verlengen in 10 minuten: 163 kilometer

Duurzaam tot de max

Elektrisch rijden is duurzaam, maar het tot stand komen van de ID.Life ook! Zo heeft Volkswagen houtsnippers als natuurlijke kleurstof gebruikt voor de blanke lak van de carroserie. Het dak en de 'motorkap' zijn daarentegen vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. In het interieur ziet u FSC-gecertificeerd hout terugkomen op het dashboard en is de omlijsting van de achterbank ook uit duurzame materialen gemaakt. Hierbij kunt u denken aan wederom PET-flessen en versnipperde T-shirts. Bio-olie, rijstschillen en natuurrubber dienen als basismateriaal voor de banden. 

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief!

De komende jaren gaat de ID.Life verder getest- en doorontwikkeld worden. Wanneer wij nieuws vanuit Volkswagen ontvangen omtrent dit nieuwe compacte elektrische model zullen wij u informeren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe schetsen, foto's, belangrijke datums en natuurlijk het definitieve productiemodel. Over de prijs bent u reeds geïnformeerd, dit zal tussen de € 20.000 en € 25.000 liggen. Echter, is dit natuurlijk nog niet officieel. Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief!

ID.Life nieuwsbrief

Het Volkswagen team van Autobedrijf DAGO houdt u graag op de hoogte omtrent de elektrische ID-modellen van Volkswagen. Meld u aan voor de nieuwsbrief en wij zullen ervoor zorgen dat u regelmatig relevante updates ontvangt over deze (toekomstige) elektrische modellen. 

Ik wil graag*