Begin april 2021 schreven wij dat Volkswagen met een nieuw model zou komen, namelijk de Volkswagen Taigo. Op dat moment had het merk de eerste tekeningen met de buitenwacht gedeeld en was het wachten op het verdere vervolg. Dat vervolg is er nu gekomen want de Taigo is officieel door Volkswagen gepresenteerd. De Volkswagen Taigo is een sportieve SUV-coupé en stamt af van de Volkswagen Nivus die onder andere in Brazilië op de wegen te vinden is.

De nieuwe Volkswagen Taigo is een echte sportieve compacte auto met een hoge zit. De auto wordt op hetzelfde platform gebouwd als bijvoorbeeld de Polo en de T-Cross

Begin 2022 komt de Taigo naar Nederland

Als de productie volgens plan verloopt komt de Taigo begin 2022 naar Nederland. Op dit moment is er nog geen 'harde' datum bekend wanneer dat precies zal zijn. Uiteraard houden wij u hiervan graag op de hoogte. Daarvoor kunt u zich aanmelden voor onze Volkswagen Taigo nieuwsbrief. Zodra wij meer informatie vanuit Volkswagen ontvangen over bijvoorbeeld de definitieve introductiedatum, prijzen en andere nieuwswaardige berichten zullen wij u informeren. 

Eerder nieuwsbericht lezen Op de hoogte blijven

Afmetingen

Zoals eerder geschreven is de Taigo een compacte 'CUV' oftewel een Crossover Utility Vehicle die de hoge zit combineert met een sportief én compact design. De afmetingen bevestigen dat ook en voor het overzicht hebben wij deze voor u op een rijtje gezet:

Lengte: 4,26 meter
Breedte: 1,76 meter
Hoogte: 1,46 meter

Met deze afmetingen is de Taigo 16 centimeter langer dan de T-Cross en 3 centimeter langer dan de T-Cross. Qua positionering staat de Taigo naast de T-Cross.

Trekkracht tot 1.200 kilo

Afhankelijk van de gekozen motorisering heeft de Volkswagen Taigo een trekgewicht van 1.000 kg tot 1.200 kg. Een uitermate geschikte auto om er met de caravan mee op pad te gaan. 

438 liter bagageruimte

Voor de dagelijkse boodschappen en de aanstaande vakanties is het natuurlijk fijn om te weten wat de inhoud van de kofferbak is. De Taigo beschikt over 438 liter bagageruimte en dat scheelt eigenlijk niet veel met de T-Cross. Deze heeft namelijk standaard 385 liter, maar kan door het verschuiven van de achterbank uitgebreid worden naar 455 liter. Hiermee ontlopen ze elkaar nauwelijks. 

Bekende TSI motoren

De Taigo krijgt de beschikking over de bekende én sterke TSI-motoren van Volkswagen. Hierbij moet u denken aan de handgeschakelde 1.0 TSI motor met 95 pk en de 1.0 TSI motor met 110 pk met DSG-automaat. Het is op het moment van schrijven nog niet geheel duidelijk of er ook een 1.5 TSI motor met 150 pk komt. 

Interieur en assistentiesystemen

Het nieuwe model van Volkswagen wordt ook leverbaar met verschillende designpakketten waardoor u het model verder naar wens kunt personaliseren. Zo is een panoramisch schuif-kanteldak optioneel evenals het 300W Beats audiosysteem voor een optimale geluidsbeleving.

Volledig gedigitaliseerd

Het interieur is klaar voor de toekomst en volledig gedigitaliseerd. Zo kunnen er op 'afstand en over the air' updates doorgevoerd worden. Ook heeft het model de beschikking over een 8 inch Digital Cockpit en is deze optioneel uit te breiden naar 10,25 inch. Verder heeft het infotainmentsysteem een groot scherm en staat u met eSIM altijd verbonden.

Standaard op de Taigo

 • Front Assist inclusief Emergency Braking
 • Lane Assist
 • Vermoeidheidsherkenning

Optioneel

 • IQ.Drive Travel Assist
  • Vooruitziende Cruise Control
  • Veilige afstand tot voorliggers
  • Semi-autonoom rijden

Uitvoeringen

Volkswagen heeft gecommuniceerd dat de volgende uitvoeringen beschikbaar komen op de Taigo:

 1. Volkswagen Taigo (standaard)
 2. Volkswagen Life
 3. Volkswagen Style
 4. Volkswagen R-Line
Mochten er nog meer uitvoeringen aan toegevoegd worden zoals bijvoorbeeld een Business uitvoering, dan zullen wij dat communiceren.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alles rondom de nieuwe Taigo? Dat kan! Wanneer wij relevant nieuws vanuit Volkswagen te melden hebben, dan zullen wij dat met u communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan belangrijke datums, prijzen, specificaties en overige informatie. Ook kunt u aangeven dat u als een van de eersten wilt proefrijden zodra dat mogelijk is. Wij houden u op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

U mag mij*