Volkswagen ID. VIZZION

100% elektrisch
De Volkswagen id vizzion

De Volkswagen is hét topmodel van de ID. Familie. De Volkswagen id vizzion reageert zelfs op stemgeluid en gebaren. Naar verwachting kan de id vizzion in 2025 helemaal zelfstandig rijden. De vizzion wordt ook wel de id aero genoemd.

 • DAGO brengt u op de hoogte!
  • Nieuws ontvangen omtrent de id vizzion
  • Als eerste een offerte ontvangen zodra dat mogelijk is
  • Proefrijden wanneer mogelijk
Aanmelden nieuwsbrief

Grote sedan

De id vizzion is de de vierde uit de ID. Familie. De id neo, crozz, buzz en buzz cargo gingen deze forse sedan al voor. De id vizzion heeft de volgende afmetingen:

 • Lengte: 5,16 meter
 • Breedte: 1,95 meter
 • Hoogte: 1,5 meter
 • Afstand tussen voor- en achteras: 3,1 meter

De bagageruimte van deze sedan bedraagt 565 liter.

Motoren id vizzion

De Volkswagen vizzion zal worden aangedreven worden door twee elektromotoren. Op de vooras levert de elektromotor 75 kW en op de achteras 150 kW. In totaal kunnen de twee elektromotoren dus 225 kW leveren. Deze twee motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. Evenals bij de andere id modellen ligt de batterij in de bodemvloer.

Actieradius

De eerste vooruitzichten zijn dat de id vizzion een actieradius moet halen van 665 kilometer. Via een snellader is deze weer snel op de weg!

Snelheid

Evenals bij de id neo en id crozz bedraagt de voorlopige topsnelheid 180 km/h. Deze topsnelheid heeft Volkswagen begrensd. Vanuit stilstand trekt de id vizzion in 6,3 seconden naar 100 km/h.

Volledig autonoom

Ziet u het al gebeuren? Een volledig autonoom rijdende auto? De Volkswagen id vizzion wordt volledig autonoom. Tenminste in hoeverre dat wettelijk mogelijk is. De id vizzion wordt hierdoor ook wel een smart device op wielen genoemd. Inzittenden in de id vizzion kunnen namelijk ook communiceren met de auto. Dit kan middels stemcommando’s, handgebaren en via de Microsoft HoloLens. De Microsoft HoloLens is een bril die toegevoegde waarde over de omgeving in beeld brengt. De id vizzion kent de voorkeuren van de inzittenden. Inzittenden kunnen hun eigen tijd indelen, dit omdat zij de auto niet zelf hoeven te besturen.

Veiligheid

Uiteraard heeft Volkswagen ook aan de veiligheid gedacht. Dit is een zeer belangrijke peiler bij hun. Zo maakt de id vizzion bijvoorbeeld gebruik van gezichtsherkenning, dit om te voorkomen dat iemand anders er met uw auto vandoor gaat. Daarnaast heeft het HD Matrix koplampen, deze bestaan uit 8.000 pixels en worden ingezet om met andere weggebruikers te kunnen communiceren. Het gaat zelfs zo ver dat de id vizzion een zebrapad op de weg kan projecteren. Op deze manier kan de id vizzion de voetgangers laten weten dat zij over kunnen steken.

Interieur

Het interieur is (bijna) volledig naar eigen wens te personaliseren. De ramen kunnen elektrisch worden verduisterd en hinderlijke geluide van buiten worden gefilterd. Op deze manier komen hinderlijke geluiden van buiten de auto niet in. In de id vizzion zijn ook sensoren aangebracht. In combinatie met de HoloLens-bril kan de ID. Vizzion de lichamelijke conditie van de passagiers in kaart brengen. Op basis van deze gegevens kan het klimaat in de auto aangepast worden, bijvoorbeeld de airco activeren.

Op de hoogte blijven? DAGO Autogroep houdt u op de hoogte!

Wij houden u graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen omtrent de id vizzion. Hiervoor kunt u zich aanmelden op onderstaand formulier. Bij updates ontvangt u van ons als eerste een bericht.

 

ID. VIZZION