Volkswagen ID. ROOMZZ

  • Elektrische SUV
  • 450 kilometer WLTP actieradius
  • 2021 op de markt
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief

In navolging van de eerder gepresenteerde ID-modellen heeft Volkswagen wederom een nieuw elektrisch model gepresenteerd, namelijk de id roomzz. Het nieuwste model betreft een SUV en komt in 2021 op de markt. Qua grootte is de id roomzz geschikt voor gezinnen, maar ook ideaal voor zakelijk gebruik. In vergelijking met de id crozz is de id roomzz weer een slag groter. De id crozz kenmerkt zich namelijk door zijn compactheid. De komende jaren wordt het concept van de id roomzz verder ontwikkeld tot een volwaardige SUV.

Interieur id roomzz

De eerste conceptversie van de id roomzz beschikt over een compleet nieuw interieur- en zitconcept. Zo kunt u de rij en inrichting van de stoelen naar uw eigen wensen aanpassen. Het elektrische model heeft plek voor 7 personen. Daarnaast heeft de id roomzz de technologie om volledig autonoom, dus zelfstandig te kunnen rijden. Het is natuurlijk nog de vraag in hoeverre dat tegen die tijd (wettelijk) al mogelijk is. Zo kan de bestuurder van zelfstandig rijden overschakelen naar autonoom rijden. De ID Drive functie wordt dan omgezet naar de ID Pilot functie.

Qua technologie zal de id roomzz van de nieuwste ontwikkelingen voorzien zijn. Het krijgt standaard de beschikking over een digitale cockpit met een volledig glazen frontpaneel. In het frontpaneel is daarnaast ook nog eens een digitaal stuurwiel geïntegreerd. Op een 5.8 inch touchscreen is ook nog eens alle relevante informatie te zien.

Actieradius en snelheid

De nieuwe id roomzz zal aangedreven worden door twee sterke elektromotoren. Deze 2 samen zijn goed voor 225 kW. De vooras van het emissievrije model kan rekenen op 75 kW, terwijl de achteras een 150 kW elektromotor krijgt. De verdeling van het vermogen tussen de voor-en achteras wordt door de elektrische 4Motion aandrijving gereguleerd. Hierdoor is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van vierwielaandrijving. Binnen 6.6 seconden zit de id roomzz op 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 180 km/h, deze is door Volkswagen begrensd.

Mede doordat de id roomzz over een 82 kW sterk accupakket beschikt bedraagt de WLTP actieradius maar liefst 450 km!

Opladen

De elektrische SUV van Volkswagen kan opgeladen worden door middel van inductietechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat u de id roomzz draadloos kan opladen. Opladen met een stekker is natuurlijk ook nog gewoon mogelijk!

Afmetingen en prijzen

Helaas zijn de exacte afmetingen en prijzen nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, zullen wij deze publiceren.

Op de hoogte blijven?

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de nieuwe elektrische modellen van Volkswagen. Zo ook over de id roomzz. Wanneer wij u meer specificaties, prijzen en andere nieuwtjes kunnen melden zullen wij dat doen. Meld u hiervoor aan op onderstaand formulier en wij houden u op de hoogte!

 

ID. ROOMZZ