Volkswagen ID. NEO

Reserveer nu jouw
De Volkswagen ID. NEO.

Volkswagen heeft als doel om de komende jaren elektrisch rijden flink te stimuleren. Recentelijk hebben zij vier 100% elektrische conceptmodellen gepresenteerd. Hiermee wil Volkswagen klaar zijn voor de toekomst en bijdragen aan emissievrij rijden, en dus een schoner milieu.  De Volkswagen id neo zal eind 2019 in productie gaan. De rest van de 100% elektrische familie van Volkswagen zal bestaan uit: id buzz, id crozz en id vizzion. De eerste Volkswagen ID Neo modellen zullen geleverd worden als 1st Edition, de levering hiervan vind plaats in Q3 2020. U kunt nu al uw ID Neo 1st edition reserveren!

  • 1st Edition vanaf nu te reserveren!
  • Houd mij op de hoogte
    • Als eerste het laatste nieuws ontvangen?
    • Een offerte ontvangen wanneer mogelijk?
    • Proefrijden met de id neo zodra het mogelijk is.

Aanmelden nieuwsbrief Nu te bestellen als ID.3

Reserveren

De ID Neo is vanaf nu te reserveren als ID 3. Lees er alles over op onze ID-3 pagina.

ID.3 pagina bekijken

Hatchback

De Volkswagen ID Neo zal in het derde kwartaal van 2020 op de weg verschijnen. Dan start de uitlevering van de 1st edition. De 1st edition bestaat uit een gelimiteerde oplage van 30.000 stuks.

Opvallend om te zien is dat de id neo een totaal nieuw design heeft. Dit heeft Volkswagen bewust gedaan en is ook terug te zien bij de andere auto’s uit de 100% elektrische familie zoals id buzz, id crozz en id vizzion.

Prijs

Volkswagen wil er alles aan doen om elektrisch rijden betaalbaar te maken voor iedereen. De ID Neo komt beschikbaar in drie varianten met een radius van ca. 330 – 420 – 550 kilometer. De goedkoopste versie gaat minder dan 30.000 euro kosten, de variant met 420 kilometer actieradius blijft onder de 40.000 en de versie met de grootste actieradius zal minder dan 50.000 gaan kosten.

Actieradius

De compacte hatchback krijgt naar alle waarschijnlijkheid een actieradius dat ligt tussen de 330 en 550 kilometer. Dat is een flinke actieradius waardoor het nog interessanter wordt om elektrisch te gaan rijden. Dit vanwege het feit dat de kosten per kilometer een stuk lager liggen en ook omdat het goed is voor het milieu en uiteindelijk uw portemonnee. Momenteel werkt de Volkswagen-Group hard aan een internationaal netwerk van (snel)laadpalen. Indien u bijvoorbeeld met de id neo naar Italië wilt rijden, wat ongeveer 1100 kilometer is, dan is het de verwachting dat u drie korte stops van maximaal 30 minuten nodig heeft.

Motoren

De id neo zal twee krachtige 225 kW motoren krijgen. Deze twee motoren zitten op de voor- en achteras. De motor op de achteras levert zo’n 150 kW en de voorste 75 kW. Deze twee motoren zijn gekoppeld aan een 11 kWh batterij, deze batterij ligt op de bodemvloer.

Snelheid

Volkswagen heeft de snelheid begrensd op 180 km/h.

Afmetingen id neo

Volkswagen heeft prijsgegeven dat de ID van binnen de ruimte van de Volkswagen Passat heeft. Bijzonder, aangezien de carrosserie van de id neo zelfs korter is dan de huidige Volkswagen Golf. De extra ruimte is te danken aan het feit dat de elektromotor bevestigd is op de as. De accu van de volledig elektrische auto heeft Volkswagen in de wagenvloer verwerkt. Deze ruimte is ook mede te danken aan het MEB platform. Hier worden alle modellen uit de ID familie op gebouwd. MEB staat voor Modular Electric Drive Kit. Met het MEB platform worden de accu’s geplaatst in de vloer van de auto, dat kan omdat de accu’s extra plat zijn gemaakt. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor bagage en om uw benen kwijt te kunnen.

De id neo heeft een lengte van 4.10 meter.

Bagageruimte

Mede doordat de elektromotor bevestigd is op de as en de accu in de wagenvloer is verwerkt blijft er veel bagageruimte over. Het exacte aantal liters is momenteel nog niet bij ons bekend. Zo blijft het een compacte elektrische auto.

Nieuwste technieken

Als berijder van de id neo krijgt u de beschikking over een eigen User ID. Hiermee kan de auto ingesteld worden zoals de gebruiker dat prefereert. De stand van de stoel, instellingen van de radio en persoonlijke contacten worden allemaal opgeslagen op uw eigen User ID. Het nieuwste model is zelfs te openen met uw eigen mobiel. Helemaal bijzonder is dat niet alleen de deuren ontgrendeld kunnen worden, maar dat dat auto zelfs met uw smartphone gestart kan worden. Daarnaast worden de overige instellingen standaard gekoppeld zodat de berijder over zijn eigen persoonlijke instellingen beschikt.

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Meld u dan aan voor onderstaande nieuwsbrief, zo houden wij u op de hoogte bij updates, prijzen en wanneer u kan proefrijden! Let op: De id neo Launch Edition is vanaf 8 mei te reserveren! De ID. Buzz, ID. Crozz SUV en de ID. Vizzion Limousine volgen op een later moment.

 

 

 

ID. NEO

Volkswagen ID

Volkswagen ID, waar staat dat nou eigenlijk voor? ID is een Engelstalige afkorting en betekent Intelligent Drive. De elektrische modellen van Volkswagen krijgen namelijk de beschikking over diverse slimme functies. Bestuurdersherkenning en autonoom rijden zijn twee voorbeelden van slimme functies. De id neo is reeds in 2016 geïntroduceerd en is het eerste model dat gebouwd wordt op het nieuwe MEB-platform.

De id neo is qua lengte iets korter dan de huidige Golf, namelijk 15 centimeter. Het heeft een lengte van 4.10 meter. Eind 2019 zal de productie starten in Zwickau.