Volkswagen ID. CROZZ

Op het kruispunt met de toekomst.
De Volkswagen ID. CROZZ

De Volkswagen ID. Crozz behoort net als de ID. NEO, ID. Buzz en ID. Vizzion tot de ID. Familie van Volkswagen. Net als alle andere modellen uit deze familie is ook de ID. Crozz 100% elektrisch. De ID. Crozz komt naar verwachting in 2020 op de markt en wordt ook wel de ID. SUV of ID.4 genoemd.

  • Wij houden u op de hoogte!
    • Als eerste informatie ontvangen
    • Als eerste een offerte ontvangen
    • Als eerste proefrijden met de ID. Crozz
Aanmelden nieuwsbrief

Eigenschappen SUV

De ID. Crozz van Volkswagen gaat alle eigenschappen van een SUV krijgen. Evenals de andere modellen uit de ID. Familie beschikt de ID. Crozz over een nieuw design.  Daarnaast wordt deze cross-over uitgevoerd met de nieuwste technieken.

ID. CROZZ de krachtige SUV

Het design van de ID. Familie is compleet vernieuwd, maar dit is niet ten koste gegaan van het karakter van Volkswagen. De kenmerken van Volkswagen is in het design overal terug te vinden. De Volkswagen ID. Crozz beschikt over een strak en elegant ontwerp. De ID. Crozz heeft de beschikking over 21 inch lichtmetalen velgen. In combinatie met aluminium details zorgt dat ervoor dat deze SUV overal de baas is. De SUV is ruim gebouwd en heeft de beschikking over grote wielkasten.

Actieradius ID. Crozz

De actieradius is nog niet officieel vastgesteld, maar naar alle waarschijnlijkheid is deze vergelijkbaar met de ID. NEO. De actieradius zal naar verwachting op ongeveer 500 kilometer liggen. Hiermee doet de elektrische SUV niet veel onder voor de huidige benzineauto’s.

Motoren

De ID. Crozz krijgt de beschikking over 2 225 kW elektromotoren. Deze zijn net als bij de ID. Neo op de voor- en achteras bevestigd. De (begrensde) topsnelheid van de Crozz ligt op 180 km/h.

Nieuwste technieken

De ID. Crozz krijgt een zogeheten ‘autonome functie’, dat betekent dat de auto in staat is om grotendeels zelfstandig te rijden. Kort gezegd een zelfrijdende auto dus. De elektrische cross-over van Volkswagen wordt uitgerust met interactive spotlight. Deze komt vooral van pas tijdens de volledige autonome functie van de auto. Dit slimme verlichtingssysteem zorgt ervoor dat de auto op slimme wijze communiceert door middel van dynamische led-verlichting met andere weggebruikers. Opvallend detail is dat bestuurder wordt begroet door de ID. Crozz als hij of zij naar de auto loopt.

Sturen met je stem

U kent vast Google Assistant wel? In de ID. Crozz is het ook mogelijk om met uw stem de interactie aan te gaan. Zo is het mogelijk om de autonome functie / Pilot-modus te starten en kunnen deuren geopend of gesloten worden.

Veiligheid

De ID. Crozz wordt ook uitgevoerd met een Augmented Reality head-up display. Door gebruik te maken van dit systeem wordt er in jouw blikveld een scherm met navigatie en snelheidsinformatie gepresenteerd. Zo kunt u altijd veilig rijden.

Interieur ID. Crozz

De ID. Crozz zorgt er standaard voor dat er een aangenaam klimaat in de auto is. U als bestuurder kan een slim temperatuurprofiel kiezen die past bij uw wensen. De luchtvochtigheid wordt gecontroleerd door de ID. Crozz en tevens wordt op het dashboard informatie over de luchtkwaliteit getoond. De ID. Crozz heeft ook de beschikking over een luxueus lichtgordijn in het dak. Met een simpele beweging kan deze geopend worden.

Autonoom rijden

Het is de bedoeling dat de Crozz vanaf 2025 volledig autonoom kan rijden. Dit betekent dat de ID. Crozz de auto zelf kan laten rijden zonder dat de bestuurder nog wat moet doen. De autonome modus of de pilot-modus kan ingeschakeld worden. Wanneer deze ingeschakeld wordt, verdwijnt het stuurwiel en kunt u lekker ontspannen. Wat er wettelijk dan precies mag is nog even afwachten.

MEB platform

Alle modellen van de ID Familie worden gebouwd op het Modular Electric Drive Kit platform. Met dit platform kunnen de (platte) accu’s van de auto’s in de wagenvloer van de auto gebouwd worden. Zo blijft er veel ruimte over voor uw benen of bijvoorbeeld bagage.

MEB platform ID

Op de hoogte blijven? DAGO houdt u op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven omtrent de ID. Crozz? Als u onderstaand formulier invult houden wij u op de hoogte. Zo brengen wij updates uit en laten wij u o.a. weten wanneer u kan proefrijden en de ID. Crozz kan bestellen.

ID. CROZZ