Volkswagen ID.3

De nieuwe Volkswagen ID 3

Onlangs heeft Volkswagen de naam van het nieuwste elektrische model bekendgemaakt. Het nieuwste elektrische model van Volkswagen heet ID3. De eerste uitvoeringen van de ID.3 zijn in 3 varianten te verkrijgen. De standaard ID.3 variant heet ID.3 first en heeft standaard de beschikking over voice control en navigatie. De tweede uitvoering heet ID.3 first plusDe laatste en meest complete uitvoering van het nieuwe elektrische model is de ID.3 Max. Deze krijgt o.a. de beschikking over augmented reality en head up display. Verdere details zijn nog niet door Volkswagen prijsgegeven. De ID.3 is in eerste instantie in 4 kleuren te verkrijgen.

Ook aan entertainment heeft Volkswagen gedacht. De id-3 moet ‘fun to drive’ zijn. Zo is er in het interieur ruimte gemaakt voor voice control. Dat wil zeggen dat u als het ware kan praten met de ID en deze luistert naar uw wensen / vragen. In het exterieur bij de koplampen heeft Volkswagen wel een heel bijzonder detail geplaatst. Wanneer u naar de auto loopt hebben de koplampen de mogelijkheid om naar u te kunnen glimlachen.

Actieradius

Volkswagen heeft grootse plannen op de markt van elektrische auto’s. De komende jaren worden er namelijk enorme hoeveelheden elektrische auto’s ontwikkeld. Naast de ontwikkeling van deze elektrische auto’s houdt Volkswagen ook rekening met het klimaat. Alle nieuwe elektrische auto’s, waaronder de ID.3, worden CO2 neutraal gebouwd en met 100% groene energie. Ook op het gebied van actieradius heeft Volkswagen grote ambities. De nieuwe ID.3 zal een WLTP actieradius krijgen van 330 tot 550 kilometer. In de praktijk zal de range  waarschijnlijk wel wat lager uitkomen. Dit is uiteraard heel erg afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder.

Motoren

Zoals eerder vermeldt krijgt de ID.3 een actieradius van 330 tot 550 kilometer. Dit is uiteraard afhankelijk van de rijstijl, maar ook van de gekozen motor / batterijpakket. Volkswagen heeft namelijk verschillende elektromotoren beschikbaar gesteld voor de ID.3. Bij het samenstellen van het nieuwste elektrische model kunt u kiezen uit 45, 58 of 77 kWh motoren. Hoe hoger het aantal kWh’s, des te hoger de actieradius.

Prijzen

Als doelstelling heeft Volkswagen om de markt van elektrische auto’s betaalbaar te maken. De ID.3 moet dan ook een perfecte match voor elke lifestyle worden. De exacte prijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar Volkswagen heeft wel gecommuniceerd dat de ID 3 first onder de €40.000 te bestellen is. Deze heeft dan een actieradius tot 420 kilometer. De versie met 330 kilometer range gaat minder dan € 30.000 kosten en de versie met de grootste range tot 550 km kost minder dan €50.000.

Afmetingen

De ID.3 is aan de buitenkant heel goed te vergelijken met de Volkswagen Golf. Dit is wel enigszins bijzonder omdat de binnenruimte van de ID.3 meer lijkt op dat van de Passat, aldus de journalisten. Dit heeft te maken met het feit dat de accu in de bodemvloer van de elektrische auto geplaatst wordt. Hierdoor ervaart u meer ruimte in de ID.3. De lengte meet 4.10 meter.

Prebooking / Reserveren first edition

Wilt u voorop lopen en als een van de eersten in de ID.3 rijden? Vanaf woensdag 8 mei is de ID.3 officieel te reserveren en uiteraard helpen wij u graag bij de reservering van de ID.3. We kunnen het begrijpen dat u nog een klein beetje onzeker bent omdat niet alle specificaties bekend zijn. Wel kunnen wij u vertellen dat het Volkswagen betreft en zij beloven wat ze doen. Reserveer de Volkswagen ID.3 bij Dago en u weet zeker dat u als een van de eersten kan rijden.

Voorwaarden reservering

Een productieplek kunnen wij eenvoudig voor u reserveren. Hiervoor willen wij u graag uitnodigen in onze showroom. Bij de reservering bent u verplicht om een betaling van €1.000 te voldoen. Mocht u later alsnog besluiten om de ID.3 first niet te bestellen dan is dat geen probleem. U krijgt het geld vanuit Volkswagen teruggestort. Wij nemen graag de voorwaarden met u door in onze showroom. Wanneer u gereserveerd heeft en de ID.3 First samen te stellen is dan ontvangt u van ons als eerste een bericht.

Productie

Eind 2019 gaat de ID.3 officieel in productie. Klanten met een reservering zullen de ID.3 dan ook als eerste ontvangen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de loop van 2020 zijn.

Onderhoud en Garantie

Onlangs heeft Volkswagen gecommuniceerd dat elektrische auto’s op het gebied van onderhoud 40% goedkoper zijn dan de huidige benzine- en dieselmotoren. Naast deze voordelen is de ID 3 ook nog eens volledig CO2 neutraal gebouwd, uniek in de wereld! Kiest u voor de Volkswagen ID3 dan krijgt u 6 jaar lang gratis onderhoud en APK en maar liefst 8 jaar garantie op de accu! Daarnaast zit er standaard op elke nieuwe Volkswagen 2 jaar fabrieksgarantie inbegrepen. Belangrijk hierbij is wel dat de nieuwe Volkswagen ID.3 onderhoud volgens de voorschriften van de fabriek krijgt.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven omtrent de ID.3? Dat kunnen wij ons voorstellen. Wij houden u dan ook graag op de hoogte. In september op de IAA wordt de ID.3 onthuld. Wanneer er verdere details prijsgegeven worden door Volkswagen zullen wij u als een van de eersten informeren. Denk bijvoorbeeld aan exacte afmetingen, prijzen en bagageruimte. Meld u hiervoor aan op onderstaand formulier.

Onze voorraad Volkswagen Golf

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Golf staan?

ID.3

De nieuwe Volkswagen ID 3 is dé elektrische auto voor iedereen. Zowel voor de zakelijke rijders, zzp’ers als particulieren. De voordelen van de elektrische id 3 hebben wij dan ook per categorie voor u uitgewerkt.

Zakelijk rijden

Momenteel kennen wij in Nederland voor de elektrische auto’s het gunstige bijtellingstarief van 4% tot de catalogusprijs van €50.000. Komt de catalogusprijs boven de €50.000, dan geldt over de rest van het bedrag een bijtelling van 22%.  Voor u als zakelijke rijder is de Volkswagen ID-3 dan ook ideaal. De kwaliteit van Volkswagen, een grote actieradius en maar 4% bijtelling. Uiteraard is het bijtellingstarief onder voorbehoud van wetswijzigingen. Tot 2020 kunt u er in ieder geval van profiteren.

Indien u van uw werkgever de laadkosten ook vergoed krijgt is het heel interessant om thuis een laadpunt te installeren. Volkswagen heeft hier een eigen infrastructuur voor aangelegd. Met een sleutelhanger kunt u uw thuislaadpunt activeren. De laadkosten worden middels deze sleutelhanger met uw werkgever verrekend.

Zzp’er

Bent u zzp’er? Ook dan zijn de elektrische Volkswagens interessant voor uw bedrijf. Net als de zakelijke rijder profiteert u ook als zzp’er van het lage bijtellingstarief van 4%. De 4% bijtelling is ook van toepassing als u van plan bent om te leasen. Naast de voordelige bijtelling mag u de elektrische auto ook als extra aftrekpost van de omzet gebruiken. 27% van de aanschafkosten van de Volkswagen ID.3 mag een ondernemer aftrekken van de omzet. Deze voordelen vallen onder de noemer MIA, namelijk milieu investeringsaftrek.

Zoals we inmiddels al wel weten is de ID-3 volledig CO2 neutraal geproduceerd met 100% groene energie. Om een extra dimensie aan uw bedrijf toe te voegen kan de nieuwe ID.3 op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ook een belangrijke rol spelen. Nog een belangrijk voordeel is dat de ID.3 tot 2020 uitgesloten is van BPM. Dit is overigens van toepassing op alle elektrische auto’s en onder voorbehoud van wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Particulier rijden

Volkswagen heeft als doel om elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar te kunnen maken. Ook voor de particulieren. Met de huidige vanaf prijzen heeft Volkswagen inmiddels al een mooie stap gezet, maar we zijn er nog niet. Als particulier kunt u met een elektrische Volkswagen flink op brandstofkosten besparen. Diesel of benzine is namelijk duurder dan elektriciteit. Daarnaast kunt u eventueel zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Mocht u de VW ID ergens anders op moeten laden dan kan het Volkswagen 2 tot 3 keer goedkoper zijn.

De kosten zijn ook een belangrijke reden om voor de ID.3 te kiezen. U betaalt namelijk geen wegenbelasting en BPM. Hierdoor scheelt het flink in uw portemonnee. Nog een belangrijke kostenvoordeel is het onderhoud. Onlangs heeft Volkswagen gecommuniceerd dat de elektrische ID.3 tot 40% goedkoper is in onderhoud ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Net als alle anderen draagt u als particulier ook bij aan het klimaat als u een elektrische id rijdt. Deze is namelijk vrij van CO2.