Volkswagen Golf 8 De hoogste standaard

De nieuwe Volkswagen Golf 8 

Het moment is eindelijk daar. De nieuwe Golf 8 is wereldwijd onthuld. Het model, waarvan er al ruim 35 miljoen van zijn verkocht, is innovatiever dan ooit maar blijft qua uiterlijk en rijgedrag een echte Golf zoals u gewend bent! De nieuwe golf, die vol van talloze innovatie features en nieuwe veiligheidssystemen zit, staat in maart 2020 bij ons in de showroom. Prijzen van de Volkswagen Golf 8 worden later gepubliceerd.

De nieuwe Volkswagen Golf 2020 maakt het autorijden voor jou slimmer, makkelijker en fijner. De nieuwe Golf 8, is meer Golf dan ooit tevoren. Standaard beschikt hij over premium features. Meer Golf houdt in: meer gemak. Dit begint al voordat je de auto betreedt. De Golf herkent je direct en kiest jouw persoonlijke profiel. Hierin staan o.a. je favorieten instellingen voor:

  • Verlichting
  • Temperatuur
  • Radio
  • Navigatie
  • Assistentiesystemen

Innovatieve features

Het vergrote infotainmentsysteem biedt handige functies en weergaven vergelijkbaar met een smartphone. Als je wilt kun je het scherm zelfs personaliseren met eigen foto’s en features.

Achter het stuur bevindt zich het personaliseerbare Digital Cockpit. Deze laat de belangrijkste informatie over de rit zien.

Het infotainmentsysteem van de Golf 8 is zowel te bedienen middels het touchscreen of met je stem. Om je focus op de weg te kunnen houden maakt de nieuwe Golf 8 het mogelijk om je snelheid en navigatie te projecteren op de voorruit. Dit is slim, comfortabel maar met name erg veilig.

Volkswagen speelt in op de connectiviteit met je smartphone. Het nieuwe systeem WeConnect maakt het niet alleen mogelijk om je auto op afstand voor te verwarmen maar het kan ook de lichten bedienen en een logboek bijhouden. Volkswagen werkt bovendien aan volledige smartphone-integratie om te fungeren als sleutel voor de Golf.

Alexa maakt het mogelijk om de Golf 8 te bedienen met je stem, dit is een standaard feature. Je kunt het infotainmentsysteem aangeven wat je wil doen op bijvoorbeeld: WhatsApp, Gmail of Spotify. Alexa volgt je orders op.

Veiliger dan ooit tevoren

Het veiligheidssysteem Car2X is nieuw op de Golf 8. Dit is een slim systeem dat communiceert met auto’s en obstakels die je onderweg tegen komt. De Golf weet je eerder te vertellen waar je een gevaarlijk kruispunt, rood stoplicht of wegwerkzaamheden tegen kunt komen. Ook herkent het systeem hulpdiensten. Nog voordat de sirenes beginnen te loeien ben jij al geïnformeerd.

Lane Assist houdt je Golf netjes binnen de lijnen op de weg. Combineer je dit systeem met Adaptive Cruise Control, dan houdt de Golf 8 de auto’s voor je op een veilige afstand en neemt hij het filerijden voor een groot deel over. Het enige wat jij hoeft te doen, is de handen op het stuur houden.

Geen fan van fileparkeren? De Golf 8 neemt het graag van je over. Het systeem Park Assist herkent de geschikte parkeerplek en laat de Golf feilloos insturen. Het enige wat jij hoeft te doen is gas geven en remmen. Parkeren was nog nooit zo makkelijk!

IQ.LIGHT maakt het rijden voor jou en je tegenliggers een stuk veiliger. Je hebt altijd perfect zich, in iedere situatie en onder alle weersomstandigheden. De IQ.LIGHT LED Matrix koplampen van de Golf 8 passen zich automatisch en snel aan, aan iedere situatie. De tegenliggers zullen nooit meer verblindt worden, want ook dit regelt IQ.LIGHT.

In het interieur van de nieuwe Golf 8 bevindt zich sfeerverlichting in 10 verschillende kleuren. Er zijn maar liefst 32 kleuren beschikbaar dus voor elke rit bepaal jij zelf de sfeer. Warm en relaxed of juist energiek en kleurrijk, dit bepaal jij helemaal zelf!

Motoren

De nieuwe Golf 2020 is standaard te verkrijgen als benzine- en dieseluitvoering.

  • TSI: 1.0 driecilinder met 90 of 110 pk, 1.5 viercilinder met 130 of 150 pk
  • TDI: 2.0 viercilinder met 115 of 150 pk

maar natuurlijk blijft het daar niet bij. Volkswagen komt wederom met de voor u bekende GTE uitvoeringen. De GTE uitvoeringen zijn echte krachtpatsers met 204 pk en 245 pk. Nieuw bij de Golf 8 zijn de eTSI mild-hybride uitvoeringen. Deze beschikken over 1.0 en 1.5 TSI motoren die gepaard gaan met de 48V-technologie. De GTI, GTD en R uitvoeringen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. De R uitvoering krijg minimaal 300 pk!

Als we het hebben over de uitrustingsniveaus van de Golf, zijn hier een aantal wijzigingen doorgevoerd. Trendline, Comfortline en Highline zijn vervangen. Deze heten: Golf, Life en Style. Boven deze pakketten bevindt zich natuurlijk nog de R-Line, die de Golf een sportiever uiterlijk geeft.

Prijzen

De prijzen van de Golf 8 worden in aanloop naar de showroomintroductie bekend gemaakt. Zodra wij dit weten zullen wij de pagina updaten.

Aanmelden nieuwsbrief: Wij houden u op de hoogte

Net als bij veel andere nieuwe modellen houden wij u ook op de hoogte omtrent de Golf 2020. Wanneer wij meer informatie kunnen communiceren over de prijzen, motoren en uitvoeringen, bent u de eerste aan wie wij het laten weten!

 

 

 

 

 

 

Onze voorraad Volkswagen Golf

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Golf staan?

Golf 8