Bekijk de nieuwe Golf 8

De nieuwe Volkswagen Golf 8 is er!  Het model, waarvan er al ruim 35 miljoen van zijn verkocht, is innovatiever dan ooit maar behoudt de kenmerken van de Golf. Het digitale dashboard, IQ.Drive systemen, de achterkant en de nieuwe indeling aan de voorzijde zijn de belangrijkste vernieuwingen bij de Golf 8. De Golf 8 is te bestellen vanaf € 32.490.

Proefrit plannen? Offerte ontvangen?

Golf GTI, GTE en GTD gepresenteerd

Onlangs heeft Volkswagen de sportieve drieling van de Golf 8 gepresenteerd. De eerste details van de Golf 8 GTI, GTE en GTD zijn namelijk vrijgegeven. De marktintroductie van deze modellen is in de tweede helft van 2020. Deze sportieve modellen beschikken allen over een nieuw design en zijn digitaler en krachtiger dan ooit tevoren. Het interieur krijgt zoals u gewend bent de beschikking over de kenmerkende GTD, GTE en GTI details. De GTI zal aangedreven worden door een 245 pk sterke 2.0 benzinemotor. Deze uitvoering zal beschikbaar zijn als handgeschakelde 6-bak en optioneel als DSG-7 automaat (shift by wire). De GTE oftewel de plug-in hybride krijgt de beschikking over een totaal vermogen van maar liefst 245 pk. Dit model combineert de 150 pk sterke benzinemotor met een 85 kW sterke elektromotor. Als laatste zal de Volkswagen Golf GTD de beschikking krijgen over een 2.0 TDI motor die 200 pk levert en een maximumkoppel van 400 Nm. 

Interieur

Nieuw in het interieur van de Golf 8 is dat het standaard over een volledig digitaal dashboard beschikt. Daarnaast heeft het model nauwelijks nog fysieke knoppen. Met het volledig digitale dashboard is de Golf het eerste model in het segment die daar de beschikking over heeft. Een upgrade van het digitale dashboard is ook nog mogelijk, tegen meerprijs krijgt u de Innovision Cockpit met een extra groot scherm.

Swipen van links naar rechts of van voor naar achteren

Swipen is een mooi voorbeeld van een innovatieve functie die Volkswagen in de Golf 8 heeft verwerkt. Zo is het mogelijk door met de vinger van voor naar achteren te bewegen om het panoramadak te openen en kan de gewenste temperatuur ingesteld worden door met de vinger van links of naar rechts te swipen. Mocht u koude voeten of behoefte hebben aan frisse lucht, dan kan dit middels de klimaatregeling ook ingesteld worden.

Altijd verbonden

In het hedendaagse digitale tijdperk is de Golf 8 natuurlijk ook verbonden. Zo heeft u als bestuurder van de Golf 8 met eSIM standaard toegang tot veel online diensten van Volkswagen We Connect. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om technieken van updates en zelfs upgrades te voorzien. Mocht u in eerste instantie denken dat u bepaalde technieken in de Golf 8 niet nodig heeft, dan is dat voor sommige technieken geen ramp. Technieken als Adaptive Cruise Control, Dynamic Light Assist, de wifi-hotspot, verkeerstekenherkenning en het navigatiesysteem kunt u namelijk achteraf activeren.

Veiliger dan ooit

De nieuwe Golf 8 is veiliger dan ooit. Zo kan het onder bepaalde omstandigheden zelfs al tot level 2 autonoom rijden. Dit is mogelijk doordat de Golf over de IQ.Drive assistentiesystemen van Volkswagen beschikt. Travel Assist zorgt ervoor dat u gedeeltelijk geautomatiseerd kunt rijden. Ook kan de Golf 8 files herkennen en past het hierop zijn snelheid aan. Tevens zorgen de interactieve LED Matrix koplampen voor een toenemende veiligheid.

Specificaties Golf 8

Motoren

De nieuwe Golf 2020 is standaard te verkrijgen als benzine- en dieseluitvoering.

  • TSI: 1.0 driecilinder met 90 of 110 pk, 1.5 viercilinder met 130 of 150 pk
  • TDI: 2.0 viercilinder met 115 of 150 pk

Maar natuurlijk blijft het daar niet bij. Volkswagen komt wederom met de voor u bekende GTE uitvoeringen. De GTE uitvoeringen zijn echte krachtpatsers met 204 pk en 245 pk. Nieuw bij de Golf 8 zijn de eTSI mild-hybride uitvoeringen. Deze beschikken over 1.0 en 1.5 TSI motoren die gepaard gaan met de 48V-technologie. De GTI, GTD en R uitvoeringen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. De R uitvoering krijg minimaal 300 pk!

Als we het hebben over de uitrustingsniveaus van de Golf, zijn hier een aantal wijzigingen doorgevoerd. Trendline, Comfortline en Highline zijn vervangen. Deze heten nu: Golf, Life en Style. Boven deze pakketten bevindt zich natuurlijk nog de R-Line, die de Golf een sportiever uiterlijk geeft.

Prijs

De Golf 8 is er vanaf  € 32.490, standaard zit hierin een Digital Cockpit, App Connect en Lane Assist inbegrepen.

  • Life vanaf € 32.490
  • Life Business vanaf € 33.940
  • Style vanaf € 36.090
  • R-Line vanaf € 36.190
  • R-Line Business vanaf € 37.290
  • GTE vanaf € 44.690
  • GTI vanaf € 53.390
  • R vanaf € 69.290

Bestelbare kleuren

Meer informatie of een offerte?

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!

Details Golf 8 GTI, GTE en GTD