Volkswagen e-Golf De 100% elektrische Golf.

De nieuwe Volkswagen e-Golf is gearriveerd bij DAGO Autogroep. De e-Golf is een volwaardige Golf, geruisloos, wegenbelastingvrij, bijna volledig CO2 neutraal en telt slechts 4% bijtelling (vanaf €52,- bijtelling p/mnd). Dankzij het nieuwe 35,8 kWh krachtige batterijpakket is de theoretische actieradius verhoogd tot 300 km t.o.v. van de vorige generatie waar het theoretische bereik op 190 km lag. De nieuwe e-Golf is te bestellen vanaf € 40.325,- rijklaar. Inmiddels is er één e-Golf bij ons beschikbaar om mee proef te rijden. Klik hier voor een proefrit te plannen en ontdek zelf alle voordelen van de nieuwe e-Golf. Wij zijn in ieder geval onder de indruk!

De vanaf prijs voor het leasen van een e-Golf is €468,-(excl. BTW). Een laadpaal thuis of op het werk is optioneel beschikbaar net als een laadpakket met groene stroom via Eneco. Deze pakketten zijn uiteraard zeer scherp geprijsd en wanneer u kiest voor een laadpakket voor thuis of op het werk in combinatie met een laadabonnement dan krijgt u nog eens extra korting. Met het laadabonnement kunt u gebruik maken van alle openbare laadpunten. Heeft u thuis een andere energieleverancier dan Eneco, dan is overstappen niet noodzakelijk! Wij vertellen u graag alles over deze pakketten. Laat ons weten waar wij u mee kunnen helpen! 

De Motor

Het accupakket van de nieuwe e-Golf is gegroeid naar 35,8 kWh waardoor de actieradius is vergroot naar 300 kilometer. Ook is het vermogen toegenomen naar 136 pk. Daarmee sprint de elektrische golf van 0 naar 100 km/u in minder dan 10 seconden, de topsnelheid ligt op 150 km/u. Met de standaard lader van 7,2 kW is de accu in minder dan 6 uur volledig opgeladen. Met een snellader van 40kW is de accu in minder dan een uur al voor 80% opgeladen.

Bij recuperatie wordt de vrij gekomen energie bij het remmen teruggeleverd aan de motor. Zo heeft u zelf ook invloed op de hoeveelheid energie die terug wordt gestuurd, en kunt u nog zuiniger rijden!

Exterieur

Het exterieur van de e-Golf toont sterke gelijkenis met dat van de andere Golf uitvoeringen. Het is immers een Golf. De nieuwe e-Golf is een auto die ‘staat’. Hij oogt stoerder door zijn sportieve omvang. Voorbeelden van wijzigingen ten opzichte van de vorige generatie zijn het vernieuwde design van de voor- en achterkant, inclusief de vernieuwde full-LED koplampen en achterlichten. Optioneel kunt u er ook nog voor kiezen om LED-achterlichten met dynamische knipperlichten te bestellen.

Tevens is nieuwe de e-Golf meteen te herkennen aan de opvallende blauwe doorlopende bies in grille en koplampen. Speciale badges met blauw opschrift op de zij- en achterkant geven nog maar eens aan dat we hier met een speciale Golf te maken hebben. De nieuwe e-Golf is alleen verkrijgbaar in een vierdeurs-uitvoering.

Interieur

De nieuwe e-Golf lijkt wat betreft het interieur sprekend op de vorige generatie e-Golf. Dat betekent een rustige uitstraling, een superieure afwerking en de sublieme decorinleg ‘Iridium Matrix’. De e-Golf beschikt standaard over een lederen, multifunctioneel sportstuur waarop u alle belangrijke functies van uw radio en navigatiesysteem simpel kunt bedienen zonder dat u, uw blik op de weg verliest. Daarnaast is de e-Golf standaard uitgerust met de middenarmsteun voor, zo kunt u comfortabel reizen en komt u uitgerust aan op uw bestemming. In de e-Golf krijg je daadwerkelijk het gevoel dat je in een cockpit zit. Alle functies zijn gemakkelijk te bedienen door middel van het naar de bestuurder toegedraaide dashboard en de hooggeplaatste versnellingspook. Via het multifunctionele lederen sportstuur kunt u de boordcomputer en het radio-navigatiesysteem vrij simpel bedienen.

Rijke standaarduitrusting en innovatieve kenmerken

Net als de nieuwe Volkswagen Golf is ook de nieuwe e-Golf voorzien van de nieuwste technologieën en het vernieuwde design. Zo kunt u de e-Golf bestellen met het Active Info Display, het compleet digitale instrumentarium waarin ook de speciaal aan de e-Golf gepaste power-meter is aangesloten. De power-meter geeft tijdens de rit het huidige energieniveau aan. Hij is standaard uitgerust met het geavanceerde ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met 9,2 inch groot display en bedienbaar door middel van gebaren.

De diensten van Car-Net blijven een standaard onderdeel van de e-Golf, hiermee kunnen alle functies van de auto op afstand bediend worden. Dit kan via de Car-Net app of via de pc. Bijvoorbeeld kunt u zien waar uw auto geparkeerd staat, of de deuren vergrendeld zijn en u kunt uw auto van binnen voor verwarmen zodat u altijd met de gewenste temperatuur in uw auto stapt. Ook heeft de e-Golf een perfecte verbinding met Android- en Apple-telefoons (via Android auto en Apple Carplay). Daarnaast is de e-Golf standaard voorzien van Adaptieve Cruise Control met inbegrepen het afstandwaarschuwingsysteem ‘Front Assist’, de noodremfunctie voor stadsverkeer en voetgangersherkenning. Bovendien is de e-Golf te bestellen met een breed arsenaal aan veiligheid- en comfortverhogende assistentiesystemen. De nieuwe e-Golf kan optioneel bijvoorbeeld semi-autonoom filerijden.

Mogen wij u kennis laten maken met elektrisch rijden?

kom vrijblijvend langs voor advies of laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op. Ook denken wij graag met u mee over laadoplossingen en het zakelijk rijden van een e-Golf.

Neem contact met mij op Actuele voorraad e-Golf Proefrijden in de e-Golf

  • Volkswagen e-Golf zakelijk leaseZakelijk lease e-Golf

    Vanaf€ 468 p.m.

Financier deze Volkswagen e-Golf met een persoonlijke lening met 6,99% rente*

Rij ‘m nu voordelig!

Wilt u deze Volkswagen e-Golf direct rijden? Sluit dan nu meteen een financiering af.

Wij bieden u scherpe financieringsprijzen, bereken direct wat het u gaat kosten. Kies de gewenste soort financiering, de looptijd, de gewenste aanbetaling en uw gewenste kilometrage. Vraag een offerte op maat aan.

Rij deze Volkswagen e-Golf nu voor p/mnd*

Offerte aanvragen

e-Golf

Veelgestelde vragen over de Volkswagen e-Golf

Wat moet ik doen om gebruik te maken van Car-Net?

Om voor uw Volkswagen e-Golf gebruik te maken de mobiele online diensten van Car-Net moet u zich registreren op volkswagen-carnet.com/nl. Als u zich binnen 90 dagen na aankoop registreert, is Car-net 36 maanden gratis. Na 36 maanden kunt u uw abonnement tegen betaling verlengen in de Car-Net portal.

Wat is de levensduur van de accu van de Volkswagen e-Golf?

Volkswagen gaat elektrische auto’s in series produceren die aan onze gebruikelijke kwaliteitsstandaard voldoen. Op de accu zit 8 jaar garantie.

Hoe vaak kan de accu van de Volkswagen e-Golf opnieuw opgeladen worden?

Enkele duizenden malen wat overeenkomt met een levensduur van 8 tot 10 jaar. De capaciteit wordt niet beïnvloed door gedeeltelijk laden. Doordat de lithium-ion accu geen geheugeneffect heeft, wordt een gedeeltelijke lading niet onthouden. De accu kan na een gedeeltelijke lading de volgende keer dus weer volledig worden geladen.

Wat is de maximale afstand (actieradius) die de e-Golf met een volledig geladen accu kan rijden?

De e-Golf kan maximaal 300 km op een volledig geladen accu rijden. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Beïnvloedt het gebruik van de airconditioning en de verwarming de actieradius van een elektrische auto?

Ja. Wanneer de accu aangedreven airconditioning of verwarming wordt gebruikt, wordt de actieradius gereduceerd. Maar de e-up! en e-Golf zijn energie-efficiënte voertuigen met zeer lage verbruikscijfers.

Wordt de verwachte actieradius weergegeven als hoge energieverbruikers geactiveerd zijn?

De actieradius wordt weergegeven in het dashboard. Geactiveerde energieverbruikers voor comfort en rijstijl worden meegenomen in de berekening.

Kan Volkswagen mij helpen als ik tijdelijk een hogere actieradius nodig hebt, bijvoorbeeld voor vakantie?

Ja. Volkswagen biedt particulieren en zakelijke rijders leasingmogelijkheden inclusief een vakantieauto. Gedurende 3 weken per jaar kan gebruik worden gemaakt van de vakantieauto. De weken kunnen flexibel in een jaar worden gekozen.

Zijn er verschillende mogelijkheden om de auto te laden?

Ja, Via een mode 2 laadkabel die in het normale stopcontact kan (voor incidenteel gebruik)

Via een thuislaadpunt

Via een openbaar AC laadpunt (wisselstroom, benodigde laadkabel wordt meegeleverd)

Via een openbaar DC laadpunt (gelijkstroom, snelladen)

Waarom heb ik een thuislaadpunt nodig?

Het gebruik van een thuislaadpunt betekent maximaal comfort, maximale veiligheid en maximale laadprestatie. Een thuislaadpunt biedt een ca. 50% hogere laadprestatie en dus kortere laadtijd dan een normaal stopcontact.

Welke thuislaadmogelijkheden biedt Volkswagen?
Speciaal voor e-Golf biedt Volkswagen het Smart laadpakket, bestaande uit een thuislaadpunt, ophangbeugel en installatiepakket Small. Met het Smart laadpakket laadt u thuis of op kantoor met een laadpas. De energiekosten voor het laden worden geregistreerd en desgewenst aan u terugbetaald en vervolgens gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij.
Wat kost het mij als ik een thuislaadpunt laat installeren?

Het Smart laadpakket bestaat uit een laadpunt en installatiepakket Small. Vanaf €938,- is er een laadpakket te verkrijgen. Installatiepakket Small is zonder graaf- / bestratingswerkzaamheden. Voor installaties met 5m graafwerk is er het Medium installatiepakket met een meerprijs € 270,50 incl. BTW. Voor installaties met 5-10 m graafwerk is er het Large installatiepakket met een meerprijs € 350,90 incl. BTW.

Is een elektrische auto net zo veilig als een conventionele auto?
Ja. De e-Golf is net zo veilig als de gewone Golf. De e-Golf kreeg de maximale vijfsterrenscore in de Euro NCAP test, dezelfde score als de gewone Golf. De e-Golf is voorzien van state-of-the-art veiligheidssystemen. Zo wordt het hoogspanningssysteem gedeactiveerd bij een crash en is de accu afgedekt door een bijzonder stabiele behuizing.
Biedt Volkswagen groene stroom aan bij haar elektrische auto’s?
Ja. Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij iedere e-Golf wordt voor 10.000 km HollandseWind® energie gratis meegeleverd. HollandseWind® energie wordt volledig opgewekt uit windenergie en is dus 100% groene stroom.