Volkswagen Arteon

Emotie en design komen samen in de nieuwe vijfdeurs fastback van Volkswagen: de Arteon. Ontdek de Volkswagen Arteon hieronder. Kennismaken met de Arteon.

Tijdelijk Gratis DSG

De Arteon, de stijlvolle Gran Turismo van Volkswagen is nu nóg aantrekkelijker! De supersnel schakelende DSG-automaat met dubbele koppeling is nu voor alle Arteon uitvoeringen zonder meerprijs inbegrepen. Oftewel, bij aanschaf van een Arteon is de DSG gratis! De Arteon mét DSG is er nu al vanaf € 41.515!

Arteon Business uitvoeringen
Ook de rijk uitgeruste Business-uitvoeringen zijn tijdelijk standaard voorzien van DSG, waarbij het voordeel zelfs kan oplopen tot € 6.500! 

  • DSG-automaat tijdelijk gratis: tot € 2.800 voordeel
  • Arteon Business uitvoeringen klantvoordeel tot € 6.500
  • Mét gratis DSG nu al vanaf € 40.250

Voorraadmodellen bekijken

Design

De voorganger van de VW Arteon was de prachtige Passat CC, die coupé vorm komt duidelijk in de Arteon weer terug. Volgens de ontwerpers bij Volkswagen moet hij enthousiasme opwekken met zijn expressieve ontwerp, maar daarna verrassen door zijn praktische kenmerken. In de grille herkennen wij het familiegezicht van Volkswagen, maar ook weer niet. Deze is vanaf scratch ontworpen en kent mede daardoor prachtige designitems zoals het doorlopen van de grille-lamellen in de LED koplampen. Aan de achterkant komen de coupé lijnen compleet tot leven met een aflopende daklijn welke doorloopt tot in de achterlichtunits, welke uiteraard van LED techniek zijn voorzien. Het panoramadak dat doorloopt zorgt ook in de auto voor een bijzondere beleving.

Volkswagen Arteon gif

Interieur

Het exterieurdesign is aan de binnenkant overgenomen wat zorgt voor een schitterend interieur in de VW Arteon. Hoe deze exact eruit komt te zien weten wij op dit moment nog niet, maar wij verwachten een groot touchscreen in de middenconsole en een digitaal tellerdashboard met een hoge resolutie en mooie weergaven van bijvoorbeeld de navigatie. Het interieur zal dynamische kenmerken hebben waaronder een sportieve zitpositie en afgevlakt stuurwiel.

Uitvoeringen

Voor wie nog meer wil. De Volkswagen Arteon is leverbaar in verschillende varianten. De Arteon Basis, Elegance en R-Line. Deze uitvoeringen bieden het maximale aan comfort, sportiviteit en design.

Motoren

De standaard motorisering zal bestaan uit de compleet nieuwe 1.5 TSI motor met om en nabij 150 pk vermogen. Daarnaast wordt hij leverbaar met een sterkere benzinevariant, de 2.0 TSI met 280 pk en 4-Motion vierwielaandrijving. Uiteraard komt er naast de DSG-automaat met 7 versnellingen ook een handgeschakelde versie. Voor de dieselaars komt de 2.0 TDI in verschillende vermogensvarianten. Later zal ook een hybride GTE variant gelanceerd worden en wellicht als volledige elektrische variant in de toekomst.

Volkswagen Arteon prijzen

De Volkswagen Arteon prijs 1.5 TSI (110 kW/150 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak ligt op 41.515 euro.

Volkswagen Arteon review

Inmiddels heeft de Nederlandse pers de Volkswagen Aerton getest. Hieronder kunt u de Arteon review van Autoblog bekijken:

 

Onze voorraad Volkswagen Golf

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Golf staan?

Arteon