Volkswagen ID. Vizzion

De ID. Vizzion is een elektrisch luxemodel die maar liefst 5,16 meter lang is. Hiermee is de ID. Vizzion ruimer dan de chique Phaeton. Volkswagen heeft de techniek om de Vizzion volledig autonoom te kunnen laten rijden. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de wet- en regelgeving dit toelaat. 

Uit de eerste prototypes blijkt in ieder geval dat de ID. Vizzion volledig autonoom is. Dat betekent dat de auto geheel zelfstandig kan rijden waardoor de inzittenden in alle rust van de reis kunnen genieten. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de Vizzion middels stemcommando's te bedienen. Ook zal de elektrische Sedan van Volkswagen over Augmented Reality beschikken waardoor er informatie op bijvoorbeeld de voorruit geprojecteerd kan worden. 

In theorie kan de ID. Vizzion in 2025 al volledig zelfrijdend zijn, tot die tijd zullen er echter wel stuur en pedalen gemonteerd worden. De volledige Augmented Reality bediening zal waarschijnlijk pas in 2030 op de markt komen. 

Aanmelden nieuwsbrief Elektrisch adviesgesprek

Afmetingen en specificaties

De ID. Vizzion is van binnen echt een ruimteschip qua ruimte, het conceptmodel heeft momenteel de volgende afmetingen:

  • Lengte: 5,16 meter
  • Breedte: 1,95 meter
  • Hoogte: 1,5 meter
  • Afstand tussen voor- en achteras: 3,1 meter (wielbasis)
  • Bagageruimte: 565 liter
  • 0 naar 100 km/h: 6,3 seconden

Interieur van de ID. Vizzion

Het interieur is (bijna) volledig naar eigen wens te personaliseren. De ramen kunnen elektrisch worden verduisterd en hinderlijke geluiden van buiten worden gefilterd. In de ID Vizzion zijn ook sensoren aangebracht. In combinatie met de HoloLens-bril kan de ID Vizzion de lichamelijke conditie van de passagiers in kaart brengen. Op basis van deze gegevens kan het klimaat in de auto aangepast worden, zoals het activeren van de airco in de auto. 

 

Veiligheid tot de max

Uiteraard heeft Volkswagen ook aan de veiligheid gedacht. Dit is een zeer belangrijke pijler. Zo maakt de ID Vizzion gebruik van gezichtsherkenning, dit om te voorkomen dat iemand anders er met uw auto vandoor gaat. Daarnaast heeft het HD Matrix koplampen, deze bestaan uit 8.000 pixels en worden ingezet om met andere weggebruikers te kunnen communiceren. Het gaat zelfs zo ver dat de ID Vizzion via Augmented Reality Head-up display een zebrapad op de weg kan projecteren. Op deze manier kan de ID Vizzion de voetgangers laten weten dat zij over kunnen steken.

Bekijk de ID. Vizzion

Bent u benieuwd naar de ID. Vizzion? In de video krijgt u een eerste indruk van het futuristische model. Het is de bedoeling dat het model over vierwielaandrijving gaat beschikken. Op de vooras zal een elektromotor van 75 kW geplaatst worden en op de achteras een 150 kW elektromotor. De batterij ligt net als bij de andere ID. Modellen in de bodemvloer van de auto. Deze beschikt over maar liefst 111 kWh, waardoor de actieradius 665 kilometer bedraagt. 

Andere modellen uit de ID. Family