ID. Space Vizzion

Het zevende lid van de ID. Family

De elektrische familie van Volkswagen is wederom uitgebreid, tijdens de LA Autoshow heeft Volkswagen de nieuwe ID. Space Vizzion gepresenteerd. De ID. Vizzion is alweer het zevende lid van de elektrische familie van Volkswagen. De ID. Space Vizzion moeten we zien als model die de ruimte van een SUV combineert met de sportieve details en aspecten van een Gran Turismo.

 • Productie vanaf 2021
 • 590 kilometer actieradius volgens WLTP
 • Als Limousine en Variant beschikbaar
 • 0 – 100 km/u in 5.4 seconden.
Aanmelden nieuwsbrief Elektrisch adviesgesprek

2 uitvoeringen

Net als de andere ID. modellen zoals de ID.3 is de Space Vizzion van Volkswagen in dezelfde stijl ontworpen, het is één familie. De verwachting is dat het concept in 2021 in productie gaat. Tot die tijd kunnen er wellicht nog wel wat kleine veranderingen in het exterieur en interieur komen. Het huidige conceptmodel zal een realistische afspiegeling zijn van de productversie. De ID. Space Vizzion komt er in twee uitvoeringen, namelijk als Limousine en als Variant versie. De Limousine versie hebben we al eerder gezien, en is hier te bekijken.

Actieradius

Niet alleen qua uiterlijk is de ID. Space Vizzion een heel interessant model, ook op het gebied van actieradius. Het nieuwe model krijgt namelijk een WLTP actieradius van maar liefst 590 kilometer. Een uitstekende range voor een elektrische auto. De 590 km actieradius wordt mede mogelijk gemaakt door het aerodynamische design waardoor de luchtweerstand extra laag is.

Vierwielaandrijving

Naast het aerodynamische design wordt de ruime actieradius van de ID. Space Vizzion mogelijk gemaakt door een uitstekend batterijpakket. Het model is namelijk voorzien van een 82 kWh batterij. De batterij zorgt ervoor dat de motor op de voor- en achteras van stroom voorzien worden. De motor op achteras is 205 kW sterk en op de vooras komt een 75 kW motor. De Vizzion, welke ook uitgevoerd is met vierwielaandrijving, zit in 5,4 seconden op een snelheid van 100 km/u.

Standaard beschikt de ID. Space Vizzion in eerste instantie over achterwielaandrijving, optioneel is de vierwielaandrijving.

Interieur

Het interieur van de ID. Space Vizzion sluit naadloos aan op de eerder gepresenteerde modellen uit de ID. Family. Futuristisch en uitgerust met de modernste technieken zoals Augmented Reality. Voor de bestuurder is er een groot touchscreen van 15.6 inch beschikbaar.  Daarnaast is de ID. Space Vizzion meer dan ooit verbonden en kunt u de versnellingen bedienen via een knop bij het stuur. Het elektrische model van Volkswagen is daarnaast ook uitgerust met IQ. Light (van buiten) en ID. Light (interieur).

Afmetingen en cijfers

 • Lengte: 4,96 meter
 • Wielbasis: 2,97 meter
 • Bagageruimte: 586 liter
 • Standaard 279 pk en 550 Nm

Aanmelden ID. Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de ID. Space Vizzion. Meld u aan op onderstaand formulier en wij communiceren het laatste nieuws naar u omtrent prijzen, specificaties en ander relevant nieuws.

 • Als eerste het laatste nieuws van de ID. Space Vizzion
 • Prijsinformatie
 • Als eerste proefrijden met de ID. Space Vizzion
 • Als eerste een offerte ontvangen
Aanmelden nieuwsbrief