Volkswagen ID. Roomzz

Begin 2019 werd in Shanghai de ID. Roomzz gepresenteerd. Deze sportieve SUV laat zien welke mogelijkheden de ID. -techniek allemaal biedt. Het is de bedoeling dat de eerste modellen in 2021 in productie gaan. Qua grootte is de ID. Roomzz ten opzichte van de ID. Crozz weer een slag groter. De ID. Crozz kenmerkt zich door zijn compactheid terwijl de Roomzz meer richting de afmetingen van een Volkswagen Tiguan gaat. De komende periode wordt de conceptversie doorontwikkeld tot een volwaardige productieversie. 

Volkswagen ID.6

Zoals u wellicht wel weet wil Volkswagen op het elektrisch gebied een hele ID.Familie gaan neerzetten. De ID.3 is inmiddels op de markt en spoedig volgt de ID.4, een elektrische SUV. Hier blijft het uiteraard niet bij want Volkswagen is al volop bezig met de volgende modellen. Hier zal ook de ID.Roomzz oftewel de ID.6 deel van uitmaken. 

Aanmelden nieuwsbrief Elektrisch adviesgesprek

Interieur ID. Roomzz

De eerste conceptversie van de ID. Roomzz beschikt over een compleet nieuw interieur- en zitconcept. Zo kunt u de inrichting van de stoelen naar uw eigen wensen aanpassen. Het elektrische model heeft plek voor 7 personen. Daarnaast heeft de ID. Roomzz de technologie om volledig autonoom, dus zelfstandig te kunnen rijden. Het is natuurlijk nog de vraag in hoeverre dat tegen die tijd (wettelijk) al mogelijk is. Zo kan de bestuurder van zelfstandig rijden overschakelen naar autonoom rijden. De ID. Drive functie wordt dan omgezet naar de ID. Pilot functie.

Technologie

Qua technologie krijgt de ID. Roomzz standaard de beschikking over een digitale cockpit met een volledig glazen frontpaneel. In het frontpaneel is daarnaast ook nog eens een digitaal stuurwiel geïntegreerd. Op een touchscreen kunt u tevens alle relevante informatie vinden.

Actieradius en snelheid

De nieuwe ID Roomzz zal aangedreven worden door twee sterke elektromotoren. Deze 2 samen zijn goed voor 225 kW. De vooras van het emissievrije model kan rekenen op 75 kW, terwijl de achteras een 150 kW elektromotor krijgt. De verdeling van het vermogen tussen de voor-en achteras wordt door de elektrische 4Motion aandrijving gereguleerd. Hierdoor is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van vierwielaandrijving. Binnen 6.6 seconden zit de ID. Roomzz op 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 180 km/h, deze is door Volkswagen begrensd.

Mede doordat de Roomzz over een 82 kW sterk accupakket beschikt bedraagt de WLTP actieradius maar liefst 450 km! Waarschijnlijk zullen ook voor dit model verschillende accupakketten op de markt verschijnen. 

Opladen

De elektrische SUV van Volkswagen kan in de toekomst opgeladen worden door middel van inductietechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat u de Roomzz draadloos kan opladen. Opladen met een stekker is natuurlijk ook nog gewoon mogelijk!

ID. Roomzz nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de ID. Roomz. Zodra wij meer informatie ontvangen over prijzen, accupakketten en uitvoeringen, bent u de eerste aan wie wij dit zullen communiceren. 

  • Als eerste ID. Roomzz nieuws in uw postvak
  • Uitnodiging voor een proefrit wanneer mogelijk
  • Als eerste een offerte ontvangen
Aanmelden nieuwsbrief