Volkswagen heeft de eerste officiële foto's van de Volkswagen ID.5 GTX vrijgegeven. De Volkswagen ID.5 is volledig elektrisch en is de eerste SUV-coupé van het merk dat grote ambities heeft op het gebied van elektrisch rijden. In 2050 wil Volkswagen namelijk CO2-neutraal zijn en daarvoor wil de grootmacht al het meest populaire elektrische merk zijn.

Eerste elektrische SUV-coupé

De ID.5 wordt gezien als de eerste echte elektrische SUV-coupé van Volkswagen en wordt verder op de markt gezet als een sportieve gezinsauto. De afkorting GTX na ID.5 geven aan dat de uitvoering voor extra sportiviteit staat. De ID.5 GTX krijgt namelijk zowel op de voor- als achteras een elektromotor waardoor het model vierwielaangedreven is. Mede hierdoor worden extra krachtige rijprestaties met de ID.5 GTX mogelijk. Als we kijken naar de reeds uitgebrachte GTX modellen van de ID.4, dan verwachten wij dat de auto over minimaal 299 pk gaat beschikken.

Het uiterlijk van de ID.5 uit zich, mede dankzij de vloeiende lijnen en grote wielen, zowel sportief als stijlvol. 

Aanmelden ID.5 nieuwsbrief Alle ID modellen bekijken

Afmetingen

Op het moment van schrijven hebben wij helaas nog geen lengte, breedte en hoogte afmetingen voor u. Wanneer wij deze ontvangen, dan zullen wij dat uiteraard met u communiceren. Wel communiceert Volkswagen een sportieve gezinsauto zal worden. Hierdoor kunnen we ervan uitgaan dat de auto in ieder geval plaats en ruimte biedt aan 5 personen. 

Actieradius

Er is reeds gecommuniceerd dat de Volkswagen ID.5 GTX met vierwielaandrijving op de markt zal verschijnen. Waarschijnlijk met 299 pk en een 77 kWh accupakket aangezien dat momenteel bij de ID.4 GTX ook het geval is. In combinatie met het waarschijnlijk gekozen accupakket van 77 kWh zal een actieradius tot 497 kilometer mogelijk moeten zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van vele invloeden, denk hierbij aan het rijgedrag, weer en gekozen opties. Het nieuwe model is direct uitgevoerd met alle nieuwe technieken en kan ook op afstand updates ontvangen.

Prijs en bestellen

Informatie over de prijs en de mogelijkheid tot het bestellen van de ID.5 hebben we nog niet. Wel is het de bedoeling dat de ID.5 GTX in 2022 in onze showroom komt te staan. In aanloop naar de introductie van de ID.5 GTX zal Volkswagen de officiële foto's van het productiemodel delen. Daarnaast is het de verwachting dat er dan ook meer informatie komt over bijvoorbeeld de prijzen.

Blijf op de hoogte van de ID.5!

U mag mij*

Foto's van de ID.5