De Volkswagen ID.4

Groot, ruim, hoog
én milieuvriendelijk

De Volkswagen ID. Crozz gaat vanaf nu verder als de ID. 4. Volkswagen heeft heeft onlangs de officiële naam bekendgemaakt en geeft daarin aan dat de ID. 4 de juiste benaming is voor de ID. Crozz. De Volkswagen ID. 4 zal dan ook het officiële productiemodel worden. 

De Volkswagen ID. Crozz oftewel ID. 4 behoort net als de ID.3, ID. Buzz en ID. Vizzion tot de ID. Familiy van Volkswagen. Net als alle andere modellen uit deze familie is ook dit model 100% elektrisch. In de zomer van 2020 komt de ID.4 op de markt en dit model wordt ook wel de ID. SUV of ID. Crozz genoemd. Na de officiële marktintroductie zal de ID.4 eind 2020 in productie gaan. De ID.4 zal uitblinken in ruimte en comfort. Hoogstwaarschijnlijk zullen de inzittenden verrast worden door de hoeveelheid ruimte die de ID. 4 te bieden heeft. Momenteel is de conceptversie nog uitgevoerd met vier losse stoelen. 

Vierwielaandrijving

Een belangrijk argument om een SUV aan te schaffen kan de optie vierwielaandrijving zijn. Deze mogelijkheid biedt extra veiligheid bij een nat wegdek en winterse omstandigheden. Om bij een elektrische auto gebruik te kunnen maken van vierwielaandrijving wordt er een extra elektromotor gemonteerd. Een elektromotor zorgt er dan voor dat de vooras aangedreven wordt en de andere de achteras. 

Aanmelden ID.4 nieuwsbrief Elektrisch adviesgesprek

Eigenschappen

SUV's zijn de meest populaire auto's van het moment. Het segment heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen waardoor steeds meer klanten voor een SUV kiezen. Dit komt mede doordat een SUV over veel ruimte beschikt, maar ook de hoogte en daardoor het overzicht wordt gewaardeerd. De ID.4 van Volkswagen gaat alle eigenschappen van een SUV krijgen. Evenals de andere modellen uit de ID. Family beschikt de ID.4 over een nieuw design. Daarnaast wordt deze cross-over uitgevoerd met de nieuwste technieken.

De krachtige elektrische SUV

Het design van de ID. Family is compleet vernieuwd, maar dit is niet ten koste gegaan van het karakter van Volkswagen. De kenmerken van Volkswagen zijn in het design overal terug te vinden. De Volkswagen ID. 4 beschikt over een strak en elegant ontwerp. De ID.4 heeft tevens de beschikking over 21 inch lichtmetalen velgen. In combinatie met aluminium details zorgt dat ervoor dat deze SUV overal de baas is. De SUV is ruim gebouwd en is voorzien van grote wielkasten.

Actieradius ID.4

De actieradius is nog niet officieel vastgesteld, maar naar alle waarschijnlijkheid is deze vergelijkbaar met de ID.3. De actieradius zal naar verwachting tussen de 330 en 550 kilometer liggen. Hiermee doet de elektrische SUV niet veel onder voor de huidige benzineauto’s.

Interieur ID.4

De ID.4 zorgt er standaard voor dat er een aangenaam klimaat in de auto is. U als bestuurder kan een slim temperatuurprofiel kiezen dat past bij uw wensen. De luchtvochtigheid wordt gecontroleerd door de ID.4 en tevens wordt op het dashboard informatie over de luchtkwaliteit getoond. De ID.4 heeft ook de beschikking over een luxueus lichtgordijn in het dak. Met een simpele beweging kan deze geopend worden.

ID.Crozz / ID.4 specificaties

Motoren

De ID. 4 krijgt de beschikking over 2 225 kW elektromotoren. Deze zijn net als bij de ID. 3 op de voor- en achteras bevestigd. De (begrensde) topsnelheid van de Crozz ligt op 180 km/h.

Nieuwste technieken

De ID.4 krijgt een zogeheten ‘autonome functie’, dat betekent dat de auto in staat is om grotendeels zelfstandig te rijden. Kort gezegd een zelfrijdende auto. De elektrische cross-over van Volkswagen wordt uitgerust met interactive spotlight. Deze komt vooral van pas tijdens de volledige autonome functie van de auto. Dit slimme verlichtingssysteem zorgt ervoor dat de auto op slimme wijze communiceert door middel van dynamische led-verlichting met andere weggebruikers. Opvallend detail is dat bestuurder wordt begroet door de ID.4 als hij of zij naar de auto loopt.

Sturen met je stem

U kent vast Google Assistant wel? In de ID.4 is het ook mogelijk om met uw stem de interactie aan te gaan. Zo is het mogelijk om de autonome functie / Pilot-modus te starten en kunnen deuren geopend of gesloten worden.

Veiligheid

De ID. 4 wordt ook uitgevoerd met een Augmented Reality head-up display. Door gebruik te maken van dit systeem wordt er in het blikveld een scherm met navigatie en snelheidsinformatie gepresenteerd. Zo kunt u altijd veilig rijden.

Autonoom rijden

Het is de ambitie dat de elektrische SUV vanaf 2025 volledig autonoom kan rijden. Dit betekent dat de ID. 4 de auto zelf kan laten rijden zonder dat de bestuurder nog wat moet doen. De autonome modus of de pilot-modus kan ingeschakeld worden. Wanneer deze ingeschakeld wordt, verdwijnt het stuurwiel en kunt u lekker ontspannen. Wat er dan wettelijk precies mag is nog even afwachten.

MEB platform
Alle modellen van de ID. Family worden gebouwd op het Modular Electric Drive Kit platform. Met dit platform kunnen de (platte) accu’s van de auto’s in de wagenvloer van de auto gebouwd worden. Zo blijft er veel ruimte over voor uw benen of bijvoorbeeld bagage.

ID.4 nieuwsbrief

We kunnen ons voorstellen dat u erg benieuwd bent naar de volledig elektrische SUV van Volkswagen. Autobedrijf DAGO houdt u dan ook maar al te graag op de hoogte omtrent de Volkswagen ID.4. Wanneer wij relevante updates ontvangen vanuit Volkswagen, zullen wij dit met u communiceren. Hierbij kunt u denken aan de verwachte introductie, informatie over prijzen, actieradius en uitvoeringen. Meld u aan en wij zullen u blijvend informeren. U heeft de mogelijkheid om zich te allen tijde weer uit te schrijven. 

Ik wil graag*

Foto's van de Volkswagen ID.4

Bekijk deze elektrische modellen ook eens