Beste (toekomstige) ID.3 rijder,

Op deze pagina vindt u allerlei relevante informatie omtrent het gebruik van de Volkswagen ID.3. Denk hierbij aan informatie over de rijhulpsystemen, multimediamogelijkheden, het laden, onderhoud en het gebruik van de app WeConnect. Het is aan te raden deze korte video's voor aflevering te bekijken. Hierdoor krijgt u al een goed beeld hoe het een en ander werkt. Wij wensen u heel veel veilige kilometers in de ID.3!

Het Volkswagen team van Autobedrijf DAGO

Intro

Allereerst willen wij u natuurlijk van harte feliciteren met de aanschaf van de Volkswagen ID.3. Wij wensen u heel veel veilige én fijne kilometers toe!

Volkswagen ID.3 - Laden

Elektrisch rijden begint natuurlijk met het laden van de auto. U heeft de mogelijkheid om de Volkswagen ID.3 op drie manieren te laden. 

  1. Via het stopcontact (230v). Dit moet u zien als noodoplossing.
  2. Mennekes stekker (meest gebruikt en heeft u altijd in de auto).
  3. Via de snellader. (vaak langs de snelweg te vinden). Is wat duurder, maar gaat wel veel sneller. 

Volkswagen ID.3 - Hulpsystemen

De hulpsystemen in de Volkswagen ID.3 zijn niet alleen veiligheidsverhogend, maar ook comfortverhogend. De ID.3 is standaard uitgerust met twee belangrijke veiligheidssystemen, namelijk Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Mocht u onverhoopt afdwalen met uw auto, dan zorgt Lane Assist dat u weer binnen de markering komt. In sommige gevallen, zoals op 60 km-wegen, is Lane Assist niet altijd even praktisch. U heeft de mogelijkheid om Lane Assist uit te schakelen. Bij het inschakelen van de ID.3 staat Lane Assist standaard altijd aan. Met Adaptive Cruise Control kunt u een vooraf ingestelde snelheid vasthouden. Mocht er een voorganger zijn die langzamer rijdt, dan houdt de ID.3 automatisch afstand en pakt het de snelheid van de voorganger. 

Volkswagen ID.3 - Travel Assist (MAX uitvoering)

Voor de Volkswagen ID.3 zijn veel verschillende veiligheidsverhogende systemen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld Travel Assist, dat is een combinatie van Adaptive Cruise Control en Side Assist. Side Assist zorgt ervoor dat u met de ID.3 binnen de lijnen blijft. Wanneer u door wat voor redenen dan ook afwijkt van de lijnen, zorgt Side Assist ervoor dat u weer op de juiste plek terechtkomt. Adpative Cruise Control is een snelheidsregelaar die een vooraf ingestelde snelheid vast blijft houden. Het kan zijn dat auto's voor u langzamer rijden dan de vooraf ingestelde snelheid. De ID.3 houdt hier rekening mee en zorgt voor een gepaste afstand. Hierdoor wordt het rijden nog comfortabeler!

Volkswagen ID.3 - Keyless Entry (Plus en MAX uitvoering)

Indien uw Volkswagen ID.3 uitgerust is met Keyless Entry, dan kunt u de sleutels in de tas laten. Wanneer u aan komt lopen is de ID.3 zo slim om u te herkennen en worden de deuren ontgrendeld. Vervolgens stapt u in, houdt u de voet op de rem en zet u de auto in de juiste stand zodat u weg kunt rijden. U hoeft dus niet eerst op de startknop te drukken! 

Volkswagen ID.3 - Onderhoud

Wanneer de Volkswagen ID.3 service en onderhoud nodig heeft, dan krijgt u automatisch een melding. Standaard wordt de ID.3 geleverd met 6 jaar onderhoud waarbij de auto op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd. Hierbij moet u denken aan een inspectieservice, vervanging van de pollenfilter en het verversen van de remvloeistof. Indien het nodig is wordt de APK ook direct door ons uitgevoerd. Ook zit er standaard 2 jaar garantie op de hele ID.3 zonder kilometerbeperking. Wel moet u de ID.3 dan volgens de fabrieksvoorschriften laten onderhouden. Op de hoogvoltaccu zit maar liefst 8 jaar of tot 160.000 kilometer garantie. 

Volkswagen ID.3 - WeConnect

Met de WeConnect App van Volkswagen staat u altijd in verbinding met de ID.3. Vlak voordat u de ID.3 van ons in ontvangst gaat nemen ontvangt u een mail. In de mail staat en link naar de app en verdere info over het installeren ervan. Tijdens de aflevering zullen wij de ID.3 connecten met uw WeConnect account. 

Met de WeConnect App kunt u:

  • De verwarming aanzetten 
  • De ID.3 koelen
  • De ID.3 terugvinden waar u deze had geparkeerd
  • De accustatus van de ID.3 bekijken
  • Een laadpunt activeren of deactiveren

Volkswagen ID.3 - Uitleg gebruik

De Volkswagen ID.3 kent een eenvoudige bediening, maar in eerste instantie zult u er wel even aan moeten wennen omdat het compleet nieuw is. Ook kunt u tegen de ID.3 praten en de auto opdrachten geven. Via de spraakbesturing kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u het warm of koud heeft, de ID.3 zal hierop anticiperen en de temperatuur aanpassen. Via het multimediascherm kunt u de gehele auto bedienen, denk aan de stoelverwarming, navigatie, radio en rijhulpsystemen.

Daarnaast wordt er ook verder ingegaan op het centrale display die direct voor u te zien is. Deze zit vast aan de stuurkolom zodat u altijd het display op de juiste plek heeft staan. Op het display kunt u onder andere de snelheid, actieradius en adaptieve cruise control zien. Daaraan vast zit ook nog de selector. Hier kunt u de ID.3 in de D, B, N, R of parkeerstand zetten. 

Volkswagen ID.3 - De eerste kilometers

De eerste kilometers zijn inmiddels achter de rug! Wij hopen dat u nog heel veel plezier aan de elektrische ID.3 gaat beleven en willen u bedanken voor het vertrouwen. Mochten er vragen zijn, weet dan dat we altijd voor u klaarstaan.