De nieuwe Volkswagen met de afmetingen van een Golf en de binnenruimte van een Passat heet ID.3. Het elektrische model van Volkswagen is in verschillende ranges en uitvoeringen beschikbaar waardoor er altijd een auto naar keuze is. De Volkswagen ID.3 is uit voorraad leverbaar en daarnaast ook beschikbaar met 12% bijtelling voor de zakelijke rijder.

Na een wat langere aanloop is de Volkswagen ID.3 helemaal gesetteld in het Nederlandse straatbeeld en is daaruit ook niet meer weg te denken. De ID.3 heeft een heel mooi debuutjaar gekend en zet deze lijn momenteel door. Fun to drive, wat Volkswagen met de ID.3 heeft willen bereiken, is de elektrische auto zeker. Het stuurt gemakkelijk, de auto heeft een prettige actieradius en daarnaast kunt u geruisloos op pad. Ook biedt het interieur diverse innovaties waardoor de rijbeleving nog eens extra versterkt wordt. Zo heeft de ID.3 voice control en dat houdt in dat u als het ware kan praten met de auto. De ID.3 luistert dan naar uw wensen waar hij invloed op heeft. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de temperatuur. Bijzonder detail en afhankelijk of u over deze optie beschikt: maar wanneer u naar de ID.3 loopt, heeft de auto de mogelijkheid om u aan te kijken. Dit is mogelijk door de IQ.Light technologie.

De Volkswagen ID.3 heeft een bereik van 426 kilometer tot 553 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Het prijsbereik van de standaard uitvoeringen die momenteel te bestellen vanaf € 43.990.

In Hengelo is de Volkswagen ID.3 nog uit voorraad leverbaar.

Plan uw proefrit Bekijk voorraad in Hengelo

Nooit meer laadstress!

Tot maar liefst 553 kilometer actieradius! Met de Volkswagen ID.3 in Nederland is laadstress definitief verleden tijd. Ook in het buitenland hoeft u zich zeker geen zorgen te maken omtrent het laden. De elektrische laadnetwerken schieten uit de grond en daarnaast kunt u deze altijd terugvinden op het scherm van de ID.3. Aljo Hartgers, creatief contentstrateeg voor duurzame organisaties en merken, schreef onlangs een review over de ID.3. In het artikel ging hij ook dieper in op de laadmogelijkheden van de ID.3 en daarbij gaf hij aan dat laadstress met de ID.3 helemaal niet nodig is. Bent u benieuwd naar zijn artikel? Lees het hier

Prijslijst ID.3 Brochure ID.3

ID.3 uitvoeringen

De Volkswagen ID.3 1ST waren natuurlijk de eerste uitvoeringen die voor de Nederlandse markt beschikbaar kwamen. Momenteel hebben wij nog één First Max en één First Plus uit voorraad leverbaar. Deze rijdt u natuurlijk met het aantrekkelijke bijtellingstarief van 8%. Na deze genoemde uitvoeringen kwam ook de Life uitvoering op de markt. Hier hebben wij nog diverse modellen in verschillende kleuren van op voorraad staan; uiteraard ook nog met 8% bijtelling.

Wanneer u kiest voor de reguliere nieuw te bestellen ID.3 modellen, dan heeft u momenteel de keuze uit de Pure, Pro en Pro S. Deze zijn beschikbaar met een accupakket van 45 kWh tot 77 kWh. De actieradius varieert van 349 kilometer tot 553 kilometer volgens de WLTP-testmethode.

ID.3 Pro

De volgende in de rij is de Volkwagen ID.3 Pro. Deze heeft de beschikking over een 58 kWh accupakket die goed is voor een actieradius van 426 kilomter. Het vermogen bedraagt 107 kW / 145 pk. Optioneel kunt u tegen een geringe meerprijs kiezen voor een vermogen van 150 kW / 204 pk. De vanafprijs van de Pro ligt op € 43.990 of per maand vanaf € 599 in combinatie met een private lease abonnement. Standaard heeft de pro de volgende opties:

 • 58 kWh Pro accu, 107 kw / 145 pk
 • Velgen 18 inch staal
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Navigatiesysteem Discover Pro
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Koplampverlichting LED
 • Automatische airconditioning

De beschikbare kleuren

Momenteel kunt u de ID.3, afhankelijk van de gekozen uitvoering, in de volgende kleuren bestellen:

 1. Moonstone Grey unilak
 2. Makena Turquoise metallic
 3. Gletscher White metallic
 4. Mangan Grey metallic
 5. Scale Silver metallic
 6. Stonewashed Blue metallic
 7. Kings Red metallic

 

ID.3 accessoires

Wij hebben interessante accessoires voor de ID.3. Ondanks dat de ID.3 geen trekgewicht heeft is het wel mogelijk om er een afneembare steunhaak onder te monteren. Zo heeft u de mogelijkheid om alsnog een fietsendrager erop te monteren zodat u er lekker op uit kunt gaan met de fietsen.

ID.3 accessoires bekijken

Specificaties

Actieradius

Volkswagen heeft grootse plannen op de markt van elektrische auto’s. De komende jaren worden er namelijk enorme hoeveelheden elektrische auto’s ontwikkeld. Naast de ontwikkeling van deze elektrische auto’s houdt Volkswagen ook rekening met het klimaat. Alle nieuwe elektrische auto’s, waaronder de ID.3, worden CO2 neutraal gebouwd en met 100% groene energie. Ook op het gebied van actieradius heeft Volkswagen grote ambities. De nieuwe ID.3 zal een WLTP actieradius krijgen van 330 tot 550 kilometer. In de praktijk zal de range waarschijnlijk wel wat lager uitkomen. Dit is o.a. heel erg afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder en de weersomstandigheden.

Motoren

Volkswagen heeft drie verschillende accupakketten beschikbaar gesteld voor de ID.3. Bij het samenstellen van het nieuwste elektrische model kunt u kiezen uit 45, 58 of 77 kWh accupakketten. Hoe hoger het aantal kWh’s, des te hoger de actieradius. In eerste instantie komt Volkswagen met het 58 kWh accupakket.

 • 45 kWh : 330 kilometer actieradius
 • 58 kWh: 420 kilometer actieradius
 • 77 kWh: 550 kilometer actieradius

Afmetingen

De ID.3 is aan de buitenkant heel goed te vergelijken met de Volkswagen Golf. Dit is wel enigszins bijzonder omdat de binnenruimte van de ID.3 meer lijkt op dat van de Passat. Dit heeft te maken met het feit dat de accu in de bodemvloer van de elektrische auto geplaatst wordt. Hierdoor ervaart u meer ruimte in de ID.3. De lengte meet 4.25 meter.

Snelladen

Het opladen van de ID.3 zal het snelst gaan met een snellader. Binnen een half uur is het mogelijk dat de batterij voor het grootste gedeelte opgeladen is. 

Onderhoud en garantie

Ook heeft Volkswagen gecommuniceerd dat elektrische auto’s op het gebied van onderhoud 40% goedkoper zijn dan de huidige benzine- en dieselmotoren. Naast deze voordelen is de ID.3 ook nog eens volledig CO2 neutraal gebouwd; uniek in de wereld. Kiest u voor de Volkswagen ID3 dan krijgt u 6 jaar lang gratis onderhoud en APK, en maar liefst 8 jaar garantie op de accu! Daarnaast zit er standaard op elke nieuwe Volkswagen 2 jaar fabrieksgarantie inbegrepen. Belangrijk hierbij is wel dat de nieuwe Volkswagen ID.3 onderhoud volgens de voorschriften van de fabriek krijgt.

Topsnelheid

De topsnelheid van de ID.3 is begrensd op 160 km/h. Een acceleratie van 0 naar 100 km/h is mogelijk in acht seconden. 

Laat u overtuigen

De ID.3: zakelijk of particulier?

Zakelijk rijden

Momenteel kennen wij in Nederland voor de elektrische auto’s het bijtellingstarief van 12% tot de catalogusprijs van € 40.000. Komt de catalogusprijs boven de € 40.000, dan geldt over de rest van het bedrag een bijtelling van 22%.  Voor u als zakelijke rijder is de Volkswagen ID.3 dan ook ideaal. De kwaliteit van Volkswagen, een grote actieradius en maar 12% bijtelling. Uiteraard is het bijtellingstarief onder voorbehoud van wetswijzigingen. Deze gaat namelijk per 2022 naar 16% tot een catalogusprijs van € 35.000. 

Indien u van uw werkgever de laadkosten ook vergoed krijgt is het heel interessant om thuis een laadpunt te installeren. Volkswagen heeft hier een eigen infrastructuur voor aangelegd. Met een sleutelhanger kunt u uw thuislaadpunt activeren. De laadkosten worden middels deze sleutelhanger met uw werkgever verrekend.

Zzp’er

Bent u zzp’er? Ook dan zijn de elektrische Volkswagens interessant voor uw bedrijf. Net als de zakelijke rijder profiteert u ook als zzp’er van het lage bijtellingstarief van 12%. De 12% bijtelling is ook van toepassing als u van plan bent om te leasen. Naast de voordelige bijtelling mag u de elektrische auto ook als extra aftrekpost van de omzet gebruiken. 27% van de aanschafkosten van de Volkswagen ID.3 mag een ondernemer aftrekken van de omzet. Deze voordelen vallen onder de noemer MIA, namelijk milieu investeringsaftrek.

Zoals we inmiddels al wel weten is de ID-3 volledig CO2 neutraal geproduceerd met 100% groene energie. Om een extra dimensie aan uw bedrijf toe te voegen kan de nieuwe ID.3 op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ook een belangrijke rol spelen. 

Particulier rijden

Volkswagen heeft als doel om elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar te kunnen maken. Ook voor de particulieren. Met de huidige vanaf prijzen heeft Volkswagen inmiddels al een mooie stap gezet, maar we zijn er nog niet. Als particulier kunt u met een elektrische Volkswagen flink op brandstofkosten besparen. Diesel of benzine is namelijk duurder dan elektriciteit. Daarnaast kunt u eventueel zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. 

De kosten zijn ook een belangrijke reden om voor de ID.3 te kiezen. U betaalt namelijk geen wegenbelasting en BPM. Hierdoor scheelt het flink in uw portemonnee. Nog een belangrijke kostenvoordeel is het onderhoud. Onlangs heeft Volkswagen gecommuniceerd dat de elektrische ID.3 tot 40% goedkoper is in onderhoud ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Net als alle anderen draagt u als particulier ook bij aan het klimaat als u een elektrische ID. rijdt. Deze is namelijk vrij van CO2.

LET OP: Wij hebben nog Volkswagen ID.3 modellen met slechts 8% bijtelling. Nieuw uit voorraad leverbaar. 

Zakelijke offerte Particuliere offerte

Info - proefrit - offerte - afspraak

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!

Andere ID modellen van Volkswagen

Bekijk de ID.3 tot in detail