De Volkswagen ID. Family

Volkswagen ID. Dealer

Elektrisch rijden voor iedereen. Een mooi streven waar Volkswagen de komende jaren vol voor gaat. Volkswagen doet er namelijk alles aan om elektrisch rijden betaalbaar te maken. Daarnaast heeft Volkswagen grote ambities op het gebied van elektrisch rijden. De komende jaren kunnen we veel nieuwe elektrische modellen verwachten en zal er een echte ID. Family ontstaan. 

Onderscheidend op techniek en innovatie

De Volkswagen ID. Family zal zich voornamelijk op het gebied van techniek en innovatie onderscheiden ten opzichte van de huidige Volkswagen-modellen. De accu's van de ID-modellen zijn bijvoorbeeld weggewerkt in de bodemvloer van de auto waardoor deze modellen extra ruim zijn ten opzichte van de Volkswagen auto's op brandstof. 

ID. Fabriek

Torenhoge ambities

Zoals we van Volkswagen gewend zijn is het een zeer ambitieus merk. Zo ook op het gebied van elektrisch rijden. Volkswagen wil per 2025 minimaal 1 miljoen elektrische auto's per jaar bouwen. Hiervoor worden momenteel nieuwe fabrieken gebouwd, of bestaande fabrieken omgebouwd. De fabrieken zoals in Emden en Hannover worden omgebouwd om elektrische ID. Modellen te kunnen produceren.

Grootste ID fabriek in Zwickau

Het hoofkwartier van de elektrische ID staat in Zwickau. Dit wordt de grootste fabriek van Volkswagen voor elektrische auto's. Hier wordt de ID.3 onder andere ook gemaakt en is volledig CO2-neutraal. De ID.3 komt in de 2e helft van 2020 naar Nederland.