Over de APK keuring voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

In Nederland is de Algemeen Periodieke Keuring (APK) verplicht. Dat is maar goed ook, hiermee borgen we de veiligheid in het verkeer. Bij de APK keuring wordt uw Volkswagen Bedrijfswagen nagekeken op de minimale veiligheids- en milieu eisen. 

Wat kost de APK keuring?

Voor slechts € 25 (all-in) wordt uw Volkswagen Bedrijfswagen APK gekeurd. Dit is inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Mocht tijdens de APK blijken dat er een reparatie aan uw auto noodzakelijk is, dan nemen wij altijd vooraf contact met u op. In combinatie met een onderhoudsbeurt is de keuring zelfs gratis!

Hoe lang duurt de APK keuring?

De APK duurt gemiddeld een uur. U kunt er op wachten of in onze wachtruimtes met koffie en wifi verder werken. 

Hoe zit het met vervangend vervoer?

Wilt u niet wachten? Dan kunt u altijd gebruikmaken van vervangend vervoer. We bieden u gratis een leenfiets of onze taxiservice aan. Een vervangende auto is al mogelijk vanaf € 10 per dag (excl. brandstof). Uiteraard hebben wij ook vervangende bedrijfswagens. Informeer naar de beschikbaarheid bij onze werkplaatsplanning. 

U kunt eenvoudig online uw afspraak inplannen. Of lees verder voor meer informatie.

APK afspraak maken

Gratis APK i.c.m. onderhoud*

Heeft uw Volkswagen op korte termijn APK en onderhoud nodig? Dan adviseren wij om APK te combineren met onderhoud. Naast een extra bezoek scheelt het ook nog eens in de kosten. De APK is namelijk gratis* in combinatie met onderhoud.  Tevens adviseren wij altijd om de onderhoudsvoorschriften van de fabriek aan te houden, zo blijft uw Volkswagen in goede conditie en blijft u recht hebben op mobiliteitservice

*u betaalt enkel de wettelijke afmeldkosten. 

Wanneer APK?

Wist u dat de APK al 2 maanden voor de vervaldatum uitgevoerd mag worden? De APK blijft dan gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. 

Leeftijd auto Brandstof Wanneer keuren*
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

*Deze tabel is van toepassing op auto's < 3.500 kg. Zware voertuigen (> 3.500 kg) en bijzondere voertuigen (ambulances, taxi's, vervoer gevaarlijke stoffen) dienen jaarlijks gekeurd te worden. 

Wanneer uw APK verlopen is, betekent het dat uw auto niet meer aan de veiligheids- en milieueisen voldoet. In dat geval zal de verzekeringsmaatschappij eventuele schade bij een ongeluk niet meer uitbetalen. U loopt tevens het risico om een boete te ontvangen van de politie/RDW.

 

Controlepunten APK

Tijdens de APK controleren onze monteurs uw Volkswagen Bedrijfswagen op de volgende punten:
 • Wielen en banden
 • Stuurinrichting
 • Remmen
 • Carrosserie
 • Wielophanging
 • Verlichting
 • Uitlaat en uitlaatgassen
 • Vergrendeling
 • Voorruit
 • Autogordels
 • Claxon
 • Spiegels

Voorwaarden

Getoonde prijzen zijn inclusief btw. Getoonde APK-tarieven en -aanbiedingen gelden alleen voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW Bedrijfswagens. Onder voorbehoud van fouten en (prijs)wijzigingen.

APK vervaldatum checken Werkplaatsafspraak maken