13 juni 2022

Safety first: Euro NCAP beloont nieuwe Multivan met topscore in veiligheid.

De nieuwe Volkswagen Multivan van heeft een indrukwekkende veiligheidsscore behaald in de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) crashtestcyclus. Op het gebied van botsveiligheid en de werking van de rijassistentiesystemen noteerde de Multivan topscores. Als gevolg van die positieve resultaten beloonde Euro NCAP de veelzijdige personenvervoerder met een topscore van maar liefst vijf sterren!

De in 2021 geïntroduceerde nieuwe Multivan rijdt al veelvuldig op de wegen en heeft daarnaast al vele media en designjury's voor zich gewonnen. Ook maakt deze Volkswagen Bedrijfswagen nu ook indruk op de Europese crashtestorganisatie Euro NCAP. In de derde testronde van dit jaar scoorde de in Hannover geproduceerde Multivan uitstekend op het gebied van crashveiligheid en assistentiesystemen en kreeg daarom door de organisatie de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toegekend. Die waardering weerspiegelt een topscore voor bescherming tegen aanrijdingen en geeft aan dat de MPV van Volkswagen Bedrijfswagens is uitgerust met vele praktische technologieën om een botsing te voorkomen.

Veiligheid voor inzittenden, maar ook voor andere weggebruikers

De nieuwe Multivan is standaard uitgerust met een bestuurdersairbag, een passagiersairbag voorin, een midden airbag en zijairbags vóór, plus gordijnairbags tot en met de derde zitrij. Door die airbags aan te passen aan de lay-out van de carrosseriestructuur, behaalde de nieuwe zakelijke en gezins-MPV 90 procent van het maximale aantal punten voor de bescherming van volwassen inzittenden. In de categorie kindveiligheid, een andere belangrijke categorie voor elke MPV, beoordeelde Euro NCAP ook de talrijke mogelijkheden voor het monteren van kinderzitjes. In deze categorie noteerde de nieuwe Multivan een score van 89 procent.

Naast de bescherming van de inzittenden en die van onbeschermde weggebruikers hecht Euro NCAP tevens veel belang aan het voorkomen van ongevallen. Omdat de nieuwe Multivan is voorzien van meer dan 25 rijhulpsystemen, die tijdens de tests ook indruk maakten op de testers van Euro NCAP, scoorde hij 87 procent van het totale aantal punten in de categorie 'Safety Assist'.

De nieuwe MUltivan