21 september 2021

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de nieuwe passagiersversie van de Transporter gepresenteerd. De nieuwe Multivan komt begin 2022 naar Nederland en is compleet vernieuwd. Ruimer, veiliger, veelzijdiger en comfortabeler zijn de vier woorden die de nieuwe Mulitvan het beste omschrijven. 

Focus op gezinnen en personenvervoer

Volkswagen heeft drie belangrijke pijlers binnen het segment van de Transporter. Allereerst is dat natuurlijk de Transporter 6.1 die zich toespitst op de bedrijfsmatige inzet ervan. Als tweede kunnen we stellen dat de Multivan zich focust op gezinnen en personenvervoer. Dat zien we ook terug in het nieuwe ontwerp, de nieuwe Multivan heeft namelijk meer ruimte, gebruiksgemak en is daarnaast gebouwd op het MQB-platform. Dit platform heeft alle voordelen die personenauto's hebben. Dat wil zeggen een lange wielbasis, meer interieurruimte, stabiliteit en rijcomfort. Als laatste pijler gaat Volkswagen met de komst van de ID.Buzz vol inzetten op elektrische mobiliteit. Dit zal ook vanaf 2022 zijn.

Langer, breder en lager dan zijn voorganger

Inzittenden van de nieuwe Multivan komen als winnaars uit de strijd. Het model heeft namelijk veel meer interieurruimte en comfort. Met een lengte van 4,97 meter, breedte van 1,94 meter en hoogte van 1,90 meter is de Multivan langer, breder en langer dan zijn voorganger. Herkenbaar blijft het model echter zeker. De nieuwe lijnen bij o.a. de motorkap en voorruit doet veel mensen denken aan de klassieke Multivan T4. De scherp getrokken en vlakke koplampunits geven de Multivan een heel mooi eigentijds karakter. 

Over het interieur

De nieuwe Multivan oftewel de Multi-inzetbare alleskunner is flexibel inzetbaar en in te richten. Standaard heeft de grote MPV een DSG-automaat en daarnaast is er geen 'versnellingspook' en handrem meer te vinden. De DSG-automaat wordt namelijk met een schakelaar rechts van het stuur bediend. Ook de handrem wordt bediend met een schakelaar. Hierdoor is er meer ruimte tussen de voorstoelen ontstaan en kunt u van daaruit naar achteren. 

Wanneer u naar de afbeelding van het interieur kijkt ziet u een volledig digitaal en 'verbonden' interieur. Standaard is de Multivan uitgerust met een Digital Cockpit, Ready 2 Discover infotainmentsysteem met geïntegreerde eSim en WeConnect voor de online diensten. Een 360 graden view rondom de Multivan is ook mogelijk. 

Uniek: de nieuwe Multivan is ook beschikbaar met een glazen panoramadak en dat is voor het eerst in de historie van de Multivan. In combinatie met de beschikbare interieurverlichting geeft dit een bijzondere sfeer in de avond.

100% gebruiksgemak

100% gebruiksgemak gaat u zeker ervaren met betrekking tot het interieur. Allereerst geniet u van de hoeveelheid binnenruimte en daarnaast zit de Multivan vol met slimme oplossingen. De bestuurder en de passagier ernaast zitten heerlijk hoog en hebben zo het maximale overzicht op de weg. 'Achterin' is nog ruimte voor vijf zitplaatsen waardoor er in totaal ruimte is voor zeven inzittenden. De stoelen op de tweede zitrij kunt u 180 graden draaien waardoor er sprake is van veel dynamiek. Mede dankzij de handige rails zijn de stoelen eenvoudig te verplaatsen of te verwijderen.

 

Blijf op de hoogte

Multi-inzetbaar

Ook het tafeltje gaat u terugvinden in de Multivan T7! Deze is zeer praktisch doordat de tafel ook op het railsysteem pas. U kunt de tafel op elke gewenste plek monteren.

Ook met elektrisch bedienbare achterklep

De Multivan is leverbaar met elektrische achterklep. Handiger nog is dat u deze met één voetbeweging onder de achterbumper kunt openen. Dit noemt Volkswagen ook wel Easy Open. 

Bagageruimte

Wanneer u kiest voor de 'standaard' Multivan, dan bedraagt de bagageruimte vanaf de derde zitrij al 469 liter. Wanneer u kiest voor de lange versie van de nieuwe Multivan, dan is dat zelfs 763 liter. In totaal bedraagt de maximale bagageruimte respectievelijk 3.672 en 4.005 liter. Het maximale trekgewicht bedraagt 2.000 kg.

Nu ook als plug-in hybride

Er worden grote stappen gemaakt op het gebied van elektrificatie bij Volkswagen. Bij de Multivan is in ieder geval de eerste stap gezet en vanaf 2022 kunt u deze ook als plug-in hybride gaan rijden. Het totale systeemvermogen van de TSI turbo-benzinemotor in combinatie met de beschikbare elektromotor bedraagt dan 160 kW oftewel 218 pk. De Multivan eHybrid / PHEV krijgt de beschikking over een 13 kWh batterij.

In 2022 op de markt

Begin 2022 komt de nieuwe Multivan op de markt. Wanneer wij meer informatie hebben omtrent de prijzen, bestelbaarheid en officiële introductie, dan zullen wij dat met u delen!

Informatie | Offerte | Op de hoogte blijven

 
Wilt u meer informatie, heeft u nog vragen of wilt u een offerte ontvangen voor dit model? Laat het ons weten, want wij helpen u graag!

Kunnen wij u helpen?

Dit is de nieuwe Multivan